Categories: Actualitate

Sentinţă într-un alt dosar cu traficanţi de droguri

După ce cu o săptămână în urmă, instanţele hunedorene au condamnat mai mulţi traficanţi de droguri, ieri, Tribunalul Hunedoara a pronunţat sentinţa într-un alt dosar în care patru hunedoreni sunt judecaţi pentru trafic internaţional de droguri.
Este vorba despre Alexandru Nicolae Brînduşa, Emanuel Alexandru Garvan, Doinel Dorian Tirănesc şi Raul Bogdan Bîrsan, acuzaţi de procurorii DIICOT că aduceau droguri din străinătate pe care le vindeau consumatorilor. Cei patru au fost puşi sub acuzare pe rând, ca într-un final să fie judecaţi în acelaşi dosar. Faţă de trei dintre ei, Brînduşa, Garvan şi Tirănesc, magistraţii au dispus arestarea preventivă, iar unul dintre ei a fost pus sub control judiciar.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, instanţa l-a condamnat pe Brînduşa la o pedeapsă de trei ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru infracţiunile de introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri. Totodată, magistraţii au dispus menţinerea în arest preventiv a bărbatului, încarcerat din luna octombrie a anului trecut. Pentru aceleaşi acuzaţii, Tirănesc a primit o pedeapsă de cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare. Şi pe numele lui a fost emis mandat de arestare preventivă anul trecut, doar că acesta nu a fost găsit de poliţişti pentru a fi dus în spatele gratiilor. Garvan s-a ales cu o pedeapsă de un an şi 10 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de doi ani, iar Bîrsan a fost achitat de acuzaţiile din dosar. Prin aceeaşi sentinţă, instanţa a dispus confiscarea de la inculpaţi a 1.987 de grame de canabis, rămase în urma analizelor chimice de laborator şi a probelor prelevate, pentru a fi distruse. Hotărârea Tribunalului Hunedoara nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

11 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

11 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

11 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

11 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

11 ore ago