Categories: Eveniment

Traficanţii de droguri din dosarul „Ketroşani“ şi-au recunoscut faptele

Cristina Ghenea

Cel mai mare dosar de trafic de droguri din Valea Jiului s-a aflat ieri pe masa instanţei de judecată, la primul termen stabilit de magistraţi. Surpriză, sau nu, 23 – dintre cei 24 de inculpaţi din acest dosar – şi-au recunoscut faptele şi îşi aşteaptă acum sentinţa.

Unul singur îşi susţine, în continuare, nevinovăţia

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, „instanţa a decis disjungerea cauzei cu privire la 23 dintre persoanele învinuite de procurori, după ce acestea au recunoscut acuzaţiile aduse; doar una dintre ele este judecată în libertate, în timp ce restul de 22 de persoane sunt judecate în stare de arest preventiv. În cazul lor, instanţa urmează să se pronunţe săptămâna viitoare, în data de 27 august“. Reprezentanta instanţei a mai precizat că în dosarul mare a mai rămas un singur inculpat, aflat în arest, pentru care următorul termen de judecată a fost programat în 6 septembrie.
Toţi cei 24 de inculpaţi erau membrii uneia dintre cele mai mari grupări de traficanţi şi consumatori de droguri din Valea Jiului, destructurată de ofiţerii de la Crimă Organizată la începutul lunii iunie, în urma unei acţiuni de amploare. Peste 100 de persoane din judeţul nostru şi din alte zone ale ţării au fost atunci reţinute şi audiate, după care procurorii au formulat propunerile de arest preventiv. Printre cei trimişi în spatele gratiilor se numără şi Mihai Antohe – fiul unui fost poliţist din Valea Jiului, Andrei Răzvan Peter – fiul unui om de afaceri din Petroşani, implicat şi în dosarul „Ketamina”, şi Alin Truţă – cel care a ajuns să fie internat pentru câteva zile la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, după ce, la percheziţii, a înghiţit câteva pliculeţe cu marijuana.
În urma descinderilor efectuate pentru destructurarea reţelei, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au confiscat diferite cantităţi de droguri de risc, marijuana şi haşiş, dar şi de droguri de mare risc, amfetamine şi produse etnobotanice de toate categoriile. Majoritatea clienţilor grupării, adică consumatorii, au vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani, mulţi dintre ei fiind elevi ai unităţilor de învăţământ din Valea Jiului.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

12 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

13 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

13 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

13 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

13 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

13 ore ago