Directoarea DGASPC și-a prezentat demisia după condamnare

 Directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) Hunedoara, Monica Georgescu, şi-a prezentat demisia din funcţie după ce a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.
Decizia de încetare a raporturilor de muncă între fosta directoare a DGASPC şi Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a fost aprobată vineri de către consilierii judeţeni, în condiţiile în care Direcţia de Asistenţă Socială este subordonată instituţiei administrative.
“Este o cerere de încetare a raporturilor de muncă între doamna Georgescu şi Direcţia de Asistenţă Socială. Pe principiul simetriei, ea fiind numită prin hotărâre a Consiliului Judeţean, încetarea raporturilor de muncă se face tot prin hotărâre a CJ”, a declarat Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara. El a arătat că la conducerea DGASPC Hunedoara va fi dispus un interimat pentru care va solicita un aviz de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Apoi postul vacant va fi scos la concurs în conformitate cu prevederile legale.
Dosarul în care fosta directoare executivă a DGASPC Hunedoara a fost condamnată face referire la concursul pentru ocuparea acestui post. Potrivit procurorilor DNA Alba, Monica Georgescu şi-ar fi propus singură o parte din subiectele şi baremul de punctaj pentru a promova în funcţia de director general al instituţiei, în condiţiile în care la data concursului era împuternicită pe acelaşi post de conducere.
În acest dosar au mai fost condamnaţi fostul secretar al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Dan Daniel, care a primit trei ani de închisoare cu suspendare, şi doi funcţionari din cadrul CJ Hunedoara care au fost condamnaţi la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare. (Sorin Blada, Agerpres)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Probabil va fi numit Molot in locul ei ca doar hotii sunt acum pusi in functii publice.. Daca esti om cinstit ...nu ai nici o sansa !

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

15 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

15 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

15 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

15 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

16 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

16 ore ago