Consiliul Județean a preluat în administrare Parcul de Afaceri din Simeria

       Consiliul Judeţean Hunedoara a preluat în administrare Parcul de Afaceri din oraşul Simeria, obiectiv realizat în comun cu administraţia locală, activitatea de conducere a acestuia urmând să fie derulată prin Agenţia de Dezvoltare Economică şi Socială Hunedoara (ADEH).

Potrivit unei hotărâri adoptată vineri de consilierii judeţeni, contractul de administrare al parcului de afaceri va fi valabil până în anul 2020. În plus, consilierii au fost de acord cu modificarea planului de afaceri al Parcului, în condiţiile în care acesta nu reflectă realităţile de pe piaţa de închirieri imobiliare.
“Tarifele au fost total nerealiste. Planul de afaceri a fost scris în perioada 2007-2008 şi unele tarife nu mai coincid cu realitatea, iar, în opinia mea, nu au coincis niciodată. Indicatorii însă din planul de afaceri sunt obligatorii”, a declarat Cosmin Joiţoiu, directorul ADEH.
Noile tarife de închiriere a spaţiilor de birouri, expoziţionale şi a halelor de producţie din Parcul de Afaceri au scăzut, prin noua abordare, chiar şi de trei ori. Astfel, dacă înainte sala de conferinţe se putea închiria cu 1.300 euro pe eveniment de trei ore, acum tariful se va calcula pe oră şi are o valoare de 150 de euro. În ceea ce priveşte spaţiile expoziţionale, acestea vor fi închiriate la 1 euro/mp/zi, de la 10 euro pentru un eveniment de trei zile. Modificări au fost efectuate şi la tarifele de închiriere a spaţiilor de birouri pentru care firmele vor plăti 2 euro/mp/lună.
Parcul de Afaceri Simeria a fost dat în folosinţă în decembrie 2014, în urma unui proiect cu finanţare europeană în valoare de cinci milioane de euro. Centrul este destinat dezvoltării de afaceri de către întreprinderile mici şi mijlocii şi dispune de spaţii pentru 16 birouri, două hale de producţie, spaţii expoziţionale de peste 3.500 mp şi o sală de conferinţe cu 320 de locuri. (Sorin Blada, Agerpres)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

14 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

14 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

14 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

14 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

14 ore ago