Dialog pentru sănătate, familie şi educaţie. Un demers vital iniţiat de Comisia pentru învăţământ din Camera Deputaţilor

La începutul acestei săptămâni, în cadrul Comisiei pentru învăţământ, am vorbit despre fa­milie, pilonul de bază al societăţii româ­neşti. Sănătatea şi familia trebuie să fie într-o strânsă relaţie comunicaţională, bazată pe metode de prevenţie. Prin informare şi tra­ta­ment timpuriu, putem să păstrăm familia ro­mâ­nească unită şi fericită, aşa cum ne dorim cu toţii.
Dezbaterea a fost organizată în contextul Zilei Internaţionale a Familie (15 mai) şi a fost un bun prilej de dialog între reprezentanţii sta­tului, culte şi societate. Tema noastră – Im­por­tanţa educaţiei şi a sănătăţii pentru fa­mi­lie – a stârnit un real interes şi a adus la su­pra­faţă informaţii vitale. Mai departe, insti­tu­ţiile guvernamentale şi parlamentarii trebuie să preia şi să elaboreze programe şi proiecte legislative care să rezolve problemele din sistem, evidenţiate în cadrul evenimentului.
Vreau să subliniez discrepanţa care există în continuare dintre mediul rural şi cel urban. Actul medical de calitate, informaţiile nece­sa­re şi metodologia sanitară modernă, trebuie să fie omniprezente în România indiferent de adresa de domiciliu a cetăţeanului. Un pas im­portant în acest sens este posibilitatea transformării imobilelor abandonate de ani buni din centrul comunelor româneşti, care au fost odinioară şcoli, în cabinete medicale sau centre de informare sanitară. Prin pro­iectul de lege pe care l-am iniţiat, amânat în şedinţa de ieri, pentru săptămâna viitoare pentru raport, în Comisia pentru învăţământ, autorităţile locale pot facilita mult mai uşor şi rapid aceste schimbări atât de necesare, contribuind astfel la sănătatea tuturor familiilor din localitate.
Consider că astfel de dezbateri sunt priel­nice şi totodată necesare astăzi, când vul­ne­rabilităţile ţării devin din ce în ce mai accentuate pe fondul crizei sanitare. Sper ca viziunea aceasta să fie împărtăşită şi de miniştrii Guvernului a căror implicare trebuie să depăşească de multe ori uşile instituţiei pe care o reprezintă.

Natalia-Elena Intotero,
deputat PSD de Hunedoara

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

20 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

20 de ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

20 de ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

20 de ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

20 de ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

20 de ore ago