Categories: Sport

Deva se menţine pe harta competiţională a judo-ului

Ciprian Marinuţ

Programul competiţional pentru anul 2015, publicat săptămâna aceasta de Federaţia Română de Judo, menţine Deva pe harta judo-ului românesc şi internaţional, graţie potenţialului organizatoric demonstrat de SCM Deva şi a faptului că este oraşul de suflet al preşedintelui FRJ, deveanul Doru Sapta. Principalele competiţii ce urmează a fi găzduite de Sala Sporturilor din municipiul reşedinţă de judeţ în 2015 vor fi „Cupa Europei” la juniori U21 şi două finale ale Campionatului Naţional, la tineret U23.

Aşezare strategică şi valoare demonstrată
Nu  mai puţin de 51 de competiţii internaţionale şi naţionale figurează în agenda de concursuri şi stagii de pregătire/perfecţionare ale Federaţiei Române de Judo pe anul 2015. Cinci dintre acestea, dintre care patru foarte importante, vor fi găzduite de Sala Sporturilor din Deva, întrucât oraşul cu cetate este plasat strategic în centrul ţării, iar clubul SCM Deva s-a dovedit un bun organizator la competiţiile găzduite în 2014.
De departe, cele mai importante evenimente de judo care vor avea loc la Deva în 2015 vor fi cele internaţionale, respectiv Cupa Europei la juniori U21 (sub 21 de ani) şi stagiul de pregătire internaţională al Uniunii Europene de Judo. Ambele vor avea loc în luna august şi vor constitui momente de referinţă în activitatea SCM Deva şi a Centrului Naţional de Judo de la Deva. „Cupa Europei” la juniori U21 va fi la a doua ediţie la Deva şi este programată în perioada 21-23 august, iar stagiul de pregătire internaţională al Uniunii Europene de Judo se va desfăşura în perioada 28-30 august.
Din punct de vedere cronologic, prima competiţie din municipiu va fi în luna ianuarie, în perioada 23-25, când este programată etapa zonală a Campionatelor Naţionale Individuale la juniori U18 (sub 18 ani), la masculin şi feminin. La Deva, vor concura sportivii din Ardeal, în vreme ce la Bucureşti şi Oneşti, vor concura judoka din afara arcului Carpatic.
Luna noiembrie 2015 programează în perioada 20-22 în Sala Sporturilor din Deva cele două finale ale Campionatului Naţional de la categoria U23. Este vorba de finala Campionatului Naţional pe echipe, la masculin şi feminin, şi finala Campionatului Naţional Individual Ne Waza.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago