Categories: FlashSport

Doru Sapta: „Am demisionat de la FRJ pentru un post la Federaţia Internaţională de Judo”

Ciprian Marinuţ

Deveanul Doru Sapta (foto dreapta) respinge acuzaţiile care i-au fost aduse şi susţine că demisia sa din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Judo este motivată de acceptarea unui post în Federaţia Internaţională. Unicul hunedorean care a condus o federaţie sportivă din România susţine că raportul oficial al Ministerului Tineretului şi Sportului va demonstra că la FRJ toţi banii au fost folosiţi în interesul judo-ului şi al sportivilor.
Mascaradă inutilă
Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Judo a declarat, ieri, pentru „Mesagerul Hunedorean” că pe perioada mandatului său la FRJ s-a lucrat „curat” şi că acuzaţiile care i s-au adus au fost o mascaradă inutilă. Doru Sapta a precizat că Federaţia Română de Judo a ajuns numărul unu în România sub conducerea sa şi că demisia sa a fost, de fapt, ca urmare a unei înţelegerii prin care i s-a oferit şi a acceptat un post în Federaţia Internaţională de Judo. „Azi (ieri n.r.) s-a finalizat controlul de Ministerul Tineretului şi Sportului la Federaţia Română de Judo, iar din raportul oficial o să se vadă că toate  acuzaţiile care mi s-au adus au fost nule şi nefondate. Actul oficial al investigaţiei, care va fi publicat, va demonstra că toţi banii s-au cheltuit în interesul judo-ului şi al sportivilor. În plus, sunt convins că în scurt timp, MTS va relua finanţarea Federaţiei. Aşadar, scandalul şi acuzaţiile au fost o mascaradă care nu-şi avea rostul în condiţiile în care FRJ este numărul unu ca performanţe sportive între federaţiile din România. În realitate, eu am demisionat pentru că mi s-a oferit un post în Federaţia Internaţională de Judo şi condiţia pentru a-l accepta era să renunţ la postul din Federaţia Română”, a declarat Doru Sapta.
„Judo-ul românesc nu poate fi lăsat pe mâna unui aventurier”
Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, pentru a-şi exprima opinia referitoare la declaraţia preşedintelui demisionar  al FR Judo, Alexandru Bălgrădean (foto stânga), secretarul general al Federaţiei Române de Judo, ne-a declarat: „Consider că judo-ul este una dintre cele mai frumoase poveşti ale vieţii pentru cei care îl practică, şi de aceea  soarta judo-ului românesc nu poate fi lăsată pe mâna unui aventurier. În ce priveşte declaraţia făcută de Doru Sapta, eu îmi menţin punctele de vedere exprimate în scrisoarea deschisă trimisă către vicepreşedinţii federaţiei, antrenori, arbitri şi cluburi, scrisoare care a apărut şi în presă. Mai mult nu doresc să comentez, deocamdată”.
Sportivii FRJ, susţinuţi de COSR
Spusele deveanului Doru Sapta par să fie susţinute şi de decizia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), care a hotărât, ieri, într-o şedinţă desfăşurată la Casa Olimpică, să sprijine financiar sportivii şi antrenorii Federaţiei Române de Judo în pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, de anul viitor. Preşedintele COSR, Alin Petrache,  nu consideră că situaţia este gravă, dar a subliniat că trebuie depăşită urgent, având în vedere importanţa acestei federaţii. „Poate că din punct de vedere managerial şi administrativ sunt nişte situaţii mai delicate, dar din punct de vedere sportiv este o federaţie poate cu cel mai bun rating, o federaţie care de fiecare dată ne-a obişnuit cu medalii şi cu siguranţă şi la Rio va obţine una sau două medalii. Contractul cu MTS este blocat, ceea ce ne-a făcut pe noi să reacţionăm şi nu putem lăsa de izbelişte sportivi care vor merge la J.O. de la Rio. Va trebui să ne focusăm pe problemele pe care le au, pe pregătire. Au un program de pregătire, am discutat cu dl. prof. Bercean, şi îi vom sprijini financiar pentru a merge la toate turneele la care s-au calificat şi care punctează pentru calificarea la JO 2016”, a declarat  Petrache.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru această…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Jaf la drumul mare are loc într-o localitate situată la poalele mun­ților din sudul jude­țului.…

20 de ore ago

Bulina albă

Camelia Bedea, primarul comunei Vălișoara Pentru că a lansat îndemnul ca cetățenii să ajute familiile…

20 de ore ago

Bulina neagră

Nicolae F., din municipiul Vulcan Pentru că se află în stare de arest preventiv, fiind…

20 de ore ago

O Pediatrie Nouă la Deva, în luna cadourilor

Adriana Năstase Administratorul public al județului, Costel Avram (foto), a afirmat recent la ședința de…

20 de ore ago

Beat, fără permis de conducere, s-a băgat cu mașina într-un stâlp

Un hunedorean s-a urcat băut la volanul mașinii, deși nu avea permis de conducere și,…

20 de ore ago