Categories: Sport

Perfecţionarea antrenorilor de judo, la Deva

Ciprian Marinuţ

Unii dintre cei mai buni antrenori şi profesori universitari cu specializarea judo din Franţa şi România vor fi lectori ai stagiului de perfecţionare al antrenorilor de judo  care se desfăşoară de azi până sâmbătă, la Deva. Evenimentul, organizat de Colegiul Central al Antrenorilor din România, va cuprinde atât cursuri teoretice, cât şi seminarii practice şi se va bucura de prezenţa antrenorului lotului naţional, Florin Bercean, considerat cel mai bun tehnician din Europa, şi a preşedintelui FRJ, Doru Sapta (foto).

„Secrete” de la începători, la avansaţi
Prelegerea de deschidere a cursurilor, programată azi de dimineaţă, se referă la „Programul Naţional Judo în şcoli” lansat recent de FRJ şi va fi susţinută de prof. univ. dr. Dan Deliu, de la UNEFS Bucureşti. Informaţii utile pentru dezvoltarea judo-ului pot afla antrenorii prezenţi din prelegerea a doua care are tema „Programe de implementare ale judo-ului în Franţa cu aplicaţii pentru judo-ul din România” şi va fi susţinută de francezul Thierry Loison, director de management al Federaţiei Europene de Judo şi oficial al Federaţiei Franceze de Judo. Tehnicienilor le vor fi prezentate şi unele taine ale arbitrajului, în prelegerea „Analiza unor situaţii tehnico-tactice din competiţiile mondiale pe baza unor înregistrări, comentarii şi interpretări de arbitraj”, susţinută de arbitrul internaţional Ioana Babiuc, care e şi antrenor la CSM Iaşi. Prima zi a stagiului se va încheia cu practică la sala de antrenamente a SCM Deva şi urmăreşte perfecţionarea diferitelor tehnici din Programa Federaţiei Române de Judo. Ziua a doua va fi la fel de plină şi va cuprinde prelegeri referitoare la educaţie şi comunicare prin judo, la abordarea ştiinţifică a dezvoltării calităţilor motrice în judo-ul de performanţă şi un nou stagiu practic. În fine, sâmbătă, se vor prezenta o serie de „Programe de refacere în judo”, propuse de lect. univ. dr. Dana Popescu, de la UNEFS Bucureşti, şi vor fi discuţii libere cu prof. Doru Sapta, preşedintele Federaţiei Române de Judo, şi Florin Bercean, antrenor emerit şi coordonator al loturilor naţionale din cadrul F.R.J. La final, antrenorii prezenţi vor susţine un test de evaluare, iar cei care vor avea rezultatele scontate vor primi diplomele de participare din partea FRJ şi certificatele de perfecţionare profesională de la Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor din România.
Judo-ul este unul dintre cele mai performante sporturi din România, iar cluburile din Deva, SCM Deva şi CNS „Cetate” Deva, Centrul Naţional de Judo de la Deva şi preşedintele Federaţiei, deveanul Doru Sapta, au o contribuţie importantă la succesul acestui sport.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago