Desfigurat după ce a fost lovit cu un bolovan în faţă

Atacatorul este un pensionar de 69 de ani, din municipiul Vulcan, care s-ar fi supărat că amicul lui îl înjurase cu o zi în urmă. L-a prins singur pe stradă şi l-a plesnit în faţă cu un bolovan.
Incidentul a avut loc într-o zonă periferică a municipiului Vulcan, unde victima avea un coteţ cu orătănii. S-a dus să le ducă de mân­care şi pe strada s-a întâlnit cu cel care avea să-l bage în spital. Cei doi se cunoşteau şi obiş­nu­iau să se cinstească cu băutură, iar pen­sio­narul bătăuş i-a spus să vină la el şi l-a lovit pu­ter­nic în faţă cu un bolovan. Lovitura a fost atât de puternică încât victima a suferit o he­mo­ragie puternică şi o fractură, astfel că a avut nevoie de o operaţie chirurgicală pen­tru a se re­cu­pera. Agresorul, Petre U. a fost trimis în ju­de­cată pentru loviri şi nu şi-a re­cunoscut fapta.
În faţa anchetatorilor a născocit mai multe variante fanteziste despre cum s-a ales ami­cul său cu nasul rupt. ” În privinţa apărărilor inculpatului, instanţa reţine că, prin de­cla­raţiile sale, inculpatul a avansat explicaţii dife­rite în privinţa modalităţii de producere a leziunilor suferite de persoana vătămată la nivelul feţei, existând aşadar un real dubiu cu privire la sinceritatea relatărilor sale. Astfel, în cursul urmăririi penale, a susţinut, pe de o parte, că în ziua precedentă incidentului per­soana vătămată a fost lovită de o piatră pe care ea însăşi ar fi aruncat-o în direcţia incul­patului (dat fiind că acesta din urmă ar fi re­fuzat să consume alcool împreună)”, au re­ţinut magistraţii.
Judecătoria Petroşani l-a condamnat pe pensionarul agresor la pedeapsa de 1800 lei amendă penală (180 zile-amendă a câte 10 lei/zi-amendă), pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, sentinţă rămasă definitivă după ce şi Curtea de Apel Alba Iulia a respins apelul inculpatului. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.