Categories: Actualitate

Ciobanul din Retezat, condamnat pentru omor

Maximilian Gânju

Mihai Obreja, ciobanul care l-a lovit puternic cu bâta în cap pe un alt cioban, în timpul unei încăierări în Retezat, lovitură care i-a provocat acestuia moartea, a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor, deşi individul nu şi-a recunoscut fapta.

Judecătorii Tribunalului Hunedoara au mai decis ca Obreja să plătească soţiei ciobanului pe care l-a omorât în bătaie o despăgubire materială de 8.516 lei. Alte 50.000 euro ar trebui să primească femeia drept daune morale. Soluţia Tribunalului Hunedoara poate fi atacată de părţile din dosar cu apel. De altfel, potrivit unor surse, Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara va cere la Curtea de Apel Alba Iulia o pedeapsă mai mare, în condiţiile în care Obreja nu şi-a recunoscut fapta.
Ciobanul a ajuns în arest după ce în vara acestui an şi-a ucis un rival, în vârf de munte, în urma unui scandal pornit de la împărţirea locurilor de păşunat. Atunci, cinci ciobani s-au încăierat în zona Şaua Paltina, din Retezat, iar cearta a degenerat într-o bătaie în toată regula. Cele două tabere, una formată din trei ciobani, iar cealaltă din doi, s-au întâlnit în munte şi după un schimb de replici s-au luat la bătaie. S-au bătut cu pumnii, bâte şi bolovani până au căzut laţi. Doi dintre ciobani au avut multiple leziuni la cap, faţă, corp şi fracturi, iar al treilea a fost rănit uşor. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au stabilit că Mihai Obreja a lovit victima cu un corp contondent, (o bâtă cu un manşon metalic în capăt) lovituri care i-au provocat moartea. Ciobanul a fost lovit în moalele capului cu bâta, iar lovitura a fost atât de puternică încă a murit pe loc.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Sef nou la IPJ Hunedoara

IPJ Hunedoara are un nou șef. Este vorba de comisarul șef Daniel Fețeanu (foto), care…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un candidat la o pri­mărie de municipiu are ceva scheleți prin…

7 ore ago

Corvinul Hunedoara, de ieri, „un județ, o comunitate, o echipă”!

A fost mare sărbătoare, ieri, la Consiliul Județean Hunedoara. Fotbaliștii și echipa ma­nagerială de la…

7 ore ago

Bulina albă

Lucian Josan, directorul DSVSA Hunedoara Pentru că inspectorii DSVSA Hunedoara efectuează controale riguroase în diverse…

7 ore ago

Bulina neagră

Viorel Arion, fost primar al Hunedoarei Pentru că, atunci când conducea municipiul Hunedoara, Clubul de…

7 ore ago

O jucărie pentru fiecare

Se apropie Ziua Copiilor, iar unii nu uită ce important este ca fiecare mi­cuț să…

7 ore ago