Categories: Actualitate

Văruirea unui cireş – mărul discordiei dintre doi pensionari

Cei doi s-au bătut cu bolovani, topoare şi alte obiecte contondente ce le-au căzut în mâini. Totul a plecat de la un cireş care a fost dat cu var de către unul dintre combatanţi.
Disputa copilărească dintre cei doi bărbaţi din Lupeni a degenerat rapid, unul dintre ei ajungând tăiat cu toporul la spital, iar celălalt s-a ales cu capul spart. Anchetatorii au sta­bilit că bărbatul bătut voia să-şi repare un autoturism şi a trecut prin dreptul garajului inculpatului, iar acesta din urmă l-a apos­tro­fat pentru că a dat cu var pe cireşul din apropierea garajului său, atât pe trunchi, cât şi pe crengi. Imediat s-a ajuns la înjurături şi îmbrânceli, iar inculpatul a luat un bolovan şi l-a lovit de mai multe ori în zona capului pe cel care-l certase. Victima s-a înarmat cu un ciocan şi un topor şi a revenit la garajul agre­sorului pentru a se răzbuna.
„A aruncat ciocanul în direcţia inculpatului, lovindu-l pe în braţul stâng, după care părţile s-au îmbrâncit din nou şi persoana vătămată l-a tăiat pe inculpat cu toporul în zona coap­sei de la piciorul stâng”, au reţinut magistraţii după ce părţile au fost audiate în urma pro­cesului penal privind infracţiunea de lovire şi alte violenţe. Chiar dacă a fost lovit cu cio­canul şi tăiat cu toporul, agresorul şi-a retras plângerea şi a rămas singurul învinuit în cauză. Dosarul a fost judecat la Petroşani iar magistraţii au stabilit că R. Gheorghe, de 74 de ani, din Lupeni, se face vinovat de infrac­ţiunea de care a fost acuzat şi l-au con­dam­nat la 1800 de lei amendă penală, dar şi plata unor daune materiale şi morale. Cum soluţia instanţei de fond nu este definitivă, atât victima cât şi cel condamnat au făcut apel. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

14 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

14 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

14 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

14 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

14 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

14 ore ago