Cetăţeni din Afganistan, care voiau să ajungă în ţări din vestul Europei, interceptaţi de poliţiştii hunedoreni în două parcări de pe autostradă

Mircea Crivăţ

Poliţiştii au interceptat 22 de cetăţeni agfani, în două parcări de pe A1, pe raza judeţului Hunedoara. Aceştia au fost conduşi la sediul Biroului Imigrări Hunedoara, pentru îndeplinirea procedurilor legale.
Potrivit unui comunicat transmis de IPJ Hune­doa­ra, ieri, miercuri, în jurul orei 05.30, Poliţia Muni­ci­piului Deva a fost sesizată de către un conducător auto că mai multe persoane de naţionalitate străină se află într-o parcare de pe autostrada A1, în zona localităţii Holdea.
La locul indicat s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi, care au desfăşurat activităţi de identificare, control corporal şi al bagajelor şi con­ducere a celor în cauză la sediul Biroului Imigrări Hunedoara.
În acest caz, poliţiştii şi jandarmii au identificat 10 bărbaţi de naţionalitate afgană, care se aflau pe teritoriul României în calitate de solicitanţi de azil.
Tot miercuri, în jurul orei 06:25, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Ilia au fost sesizaţi telefonic de un conducător auto, că mai multe persoane de altă naţionalitate au pătruns în remorca unui autotren care staţiona într-o parcare de pe autostrada A1, în zona comunei Ilia.
La locul indicat s-au deplasat poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Ilia, care au depistat 12 persoane de naţionalitate afgană, printre care şi un minor în vârstă de 10 ani.
Şi în acest caz, persoanele în cauză, toţi solicitanţi de azil, fost conduse la sediul la sediul Biroului Imigrări Hunedoara, pentru efectuarea verificărilor specifice şi dispunerea măsurilor legale.
Cei 22 de cetăţeni afgani au declarat că ar fi plecat din centre de azil din estul si sudul ţării, cu intenţia de a ajunge în state din vestul Europei.
Cetăţenii afgani au primit, din partea poliţiştilor şi a jandarmilor alimente, apă, ceai cald, dar şi haine şi în­căl­ţăminte, doi dintre aceştia neavând încăl­ţăminte.
După finalizarea procedurilor legale, 17 dintre afgani vor fi îndrumaţi către centrele de azil, iar faţă de alţi 5 se va lua măsura introducerii în centre de cus­todie publică, întrucât, după verificări, s-a stabilit că le-au fost respinse cererile de azil şi nu au pără­sit voluntar teritoriul României în termenul legal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.