Categories: Actualitate

Ambulatoriului spitalului din Hunedoara, pe calea cea bună

Adriana Năstase

În ultimele două luni, în spitalul municipal din Hunedoara au avut acces la tratament doar per­soanele infectate cu Covid. Singurul loc în care hune­dorenii au mai putut beneficia de servicii medicale gratuite a rămas Ambulatoriul de spe­cia­litate (cunoscut de hunedoreni ca „policlinica”).
„Faptul că spitalul din Hunedoara a fost trans­format în spital Covid a dat peste cap planurile pacienţilor, fără discuţie. Ca să nu le îngrădim accesul la servicii de sănătate, am început lu­cră­rile de la etajul al doilea al ambulatoriului, permi­ţând ca serviciile medicale să se desfăşoare în continuare la etajul 1. În acest moment, lucrările la ultimul etaj al ambulatoriului sunt în desfăşu­rare, urmând ca atunci când vor fi gata, să co­bo­râm la etajul 1, parter şi subsol”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.
Lucrările presupun înlocuirea instalaţiilor elec­trice, sanitare şi termice, reparaţii interioare şi com­par­timentări. Administraţia spitalului speră ca lu­crările interioare să fie gata în primăvara aces­tui an, iar atunci când vremea o va permite, vor fi re­luate lucrările la exterior, inclusiv aco­pe­rişul clădirii.
„Modernizarea serviciilor medicale prin dotarea cu echipamente performante şi reabilitarea spa­ţi­i­lor aferente ambulatoriului integrat Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara” este un proiect amplu, în valoare de peste 11 milioane de lei (2.270.000 euro), a cărui finanţare provine din fonduri euro­pene şi fonduri locale.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

4 ore ago