Deputatul Bogdan Tîmpãu sustine cã istoricul Marius Oprea a fost informator al Securitãtii

Sorina Popa

Deputatul liberal de Deva, Bogdan Ţîmpău (foto stânga), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că Marius Oprea (foto dreapta) (PNL), fost şef al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, a fost informator al fostei Securităţi.

„Nu trebuie declarat Cetăţean de Onoare al Devei”
„Am înţeles că în şedinţa Consiliului Local Deva de mâine (n.r. – azi), va fi oferit titlul de Cetăţean de Onoare lui Marius Oprea. Consider că o astfel de propunere este neavenită. Marius Oprea, conform declaraţiilor sale, nu are dosar de Securitate, deoarece acesta a dispărut. Chiar aşa, se găsesc dosarele altor persoane. De exemplu, în dosarul lui Caius Dobrescu, apare o declaraţie de-a lui Oprea, în care acesta îşi turna prietenii că ascultă posturi de radio străine. Pe de altă parte, Marius Oprea este acuzat că a avut relaţii cu Serviciile Secrete Străine. Cred că toate aceste lucruri sunt suficiente, pentru ca să nu-i fie acordat titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului. Fac un apel public, ca aleşii locali de la Deva să nu voteze acest proiect. Oprea a fost informator al fostei Securităţi”, a declarat deputatul liberal Bogdan Ţîmpău.

„Îl voi da în judecată”
Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, Marius Oprea a declarat că îl va da în judecată pe deputatul Bogdan Ţîmpău, pentru declaraţiile făcute la adresa sa.
„Eu am fost arestat, pe vremea lui Ceauşescu, chiar în judeţul Hunedoara, la Sarmizegetusa Ulpia, deoarece am pus manifeste împotriva regimului comunist. Cum poate să mă acuze acest deputat, de o asemenea porcărie? Cine este acest deputat? Nu am auzit în viaţa mea de el. Dacă aş fi fost informator, eram de mult timp dovedit şi terminat. În dosarul de care vorbeşte deputatul, al lui Caius Dobrescu, sunt declaraţii, din închisoare, în care spuneam că noi toţi ascultam posturi de radio străine”, a declarat istoricul Marius Oprea.
Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului Local Deva, se află proiectul prin care se acordă istoricului Marius Oprea titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Deva.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Acest deputat facut din mila PNL-ului,cauta acum prin toate mijloacele sa-si prelungeasca mandatul in 2012 si vrea sa intre in cealalta fractiune a PNL-ului.Are o brutarie in loc.Turdas si un chiosc in piata agroalimentara din Deva.La Turdas brutaria functioneaza numai noaptea pt.a se sustrage diferitelor controale ale autoritatilor judetene in domeniu.In parlament n-a facut nimic pana in prezent.

  • Sincer, chiar nu ma intereseaza ca Oprea, Molot sau cine o mai fi pe lista, ca au turnat la Securitate. Mai bine s/ar gandi deputatul la legi care sa ne scoata din criza si sa ne mearga mai bine. Este tanar si cred ca poate face si altceva decat sa vina si sa 'dea cu ciocu" despre altii.

  • Toti devenii ar trebui facuti cetateni de onoare ai orasului, pentru ca ii rezista dobitocului de primar! Cine naiba e si asta??? Ce merite are de e cetatean de onoare???
    Hai sa ii votam si pe: Spuma, Bibanul, Rudel si Costica. Cu siguranta sunt mai cunoscuti si cred ca si la rezultate profesionale stau la fel ca si turnatorul asta!
    Rusine, Mircica, Rusine!

  • Plus Pera, Litera si alti baieti de bine cunoscuti prin Deva - prieteni de-ai primarului. In curand ajungem ca in vestul salbatic. Nu ii dai si ceva teren nemernicului? Asa, bonus, de la prostime?!

  • Marius Oprea e istoric si fondatorul Centrului de Cercetare a Crimelor Comunismului. Pe baza muncii sale s-au investigat dosare in care anumiti "nesimtiti" au fost demascati. Molot e turnator dovedit, Timpau e un terchea-berchea care incearca sa profite si el cum poate cantandu-i in struna lui Molot. Mircia Muntean e primar al Devei si are si el destule bube in cap. Intrebarea e: in toata prosteala asta, noi unde suntem?

  • TAMPAU ASTA ESTE UN SMENAR SI O GOGORITA AL POLITICII ROMANESTI. DERBEDEUL ACESTA, ALATURI SI DE ALTII, CUM ESTE PROFITORUL DEPUTAT ASA-ZIS RUTEAN, FIRTZAK, AR TREBUI SCOSI CU FORCEPSUL DIN PARLAMENTUL TARII. AMBII SUNT NISTE LEGUME POLITICE, ADICA NIMENI IN DRUM.

  • Domnu' Timpau, am eu o veste pentru cititori, in ceea ce te priveste :
    Firma SC Total Consult SRL, care a facut afaceri cu Primaria Totesti, (adica pe bani publici) pe vremea fostului primar PNL Cozac va spune ceva? Fostul administrator si asociat al SC Total Consult SRL era o persoana, pe nume Timpau Ana Ileana, nascuta in '78. Are vreo legatura cu domnia voastra?
    Pionierule, esti o parodie de deputat. Faci de ras PNL, tu si cu Molot!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Cine naiba se uita in gura unui impotent politic precum bogdan tampau? La asta si numele-i predestinat! Un limbist si un pupincurist al presedintelui CJ.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

37 de minute ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

41 de minute ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

41 de minute ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

41 de minute ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

45 de minute ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

45 de minute ago