Categories: Actualitate

De ce a luat-o la vale autostrada Orăştie-Sibiu?

Porţiunea din Autostrada A1, mai exact segmentul dintre Sălişte şi Cunţa, închis recent pentru reabilitare, a alunecat din cauză că nu a fost respectat proiectul.
Potrivit informaţiilor făcute publice, CNADNR a primit raportul de expertiză efectuat de o firmă privată în care se arată că tronsonul care a luat-o la vale nu are fundaţie, iar umpluturile sunt realizate din materiale foarte slabe. „În cadrul pachetului necoeziv vizual nu a fost relevat stratul de piatră cu grosime fixă de trei metri. Însumând grosimea de balast şi piatră spartă din proiect se observă totuşi diferenţe de grosime totală, în minus, de până la doi-trei metri faţă de proiect. În aceste condiţii se consideră că geometria şi alcătuirea corpului rambleului şi stratului suport al acestuia nu respectă soluţia din proiect”, se arată în expertiza semnată de prof. univ. dr. Elena Gheorghe, de la firma Rutexepert SRL. Vă amintim faptul că din data de 7 septembrie, traficul rutier pe A1 Orăştie – Sibiu a fost restricţionat între nodul rutier Sălişte şi nodul rutier Cunţa, în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri al autostrăzii. Măsura de restricţionare a traficului rutier se aplică pe o perioadă de aproximativ o lună şi jumătate, în funcţie şi de condiţiile meteorologice. (N.Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Stimata redactie va rog sa faceti o ancheta de presa si sa publicati listat tuturor semnatarilor "receptiei" lucrarii, precum si o plangere penala impotriva celor care se fac vinovati de plati injuste. Chiar pana la Primul ministru care se vroia presedinte neaparat. Ca oricum e penal.
    Nu suntem totii hoti, ma refer la noi astia mici si amarati, adica platitorii de taxe , impozite si oale sparte , dar cei din administratie, adica primii beneficiar ai banilor luati de la noi, sunt cu T O T I I "Javre ordinare", de la portar la prim ministru.
    Cum singuri au zis, "Asa sa le ajute Dumnezeu !"

Recent Posts

Bujoara, văcuța norocoasă salvata de pompieri

Ce au făcut colegii noștri brădeni de Sfântul Andrei?, informeaza pompierii hunedoreni. “De cum s-a…

2 zile ago

Ziua Națională a României

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara - Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat…

4 zile ago

MESAJ 1 DECEMBRIE

În urmă cu 104 ani, la 1 decembrie 1918, România s-a născut sub semnul unității…

4 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că este o bătaie de joc într-o instituție de pe la noi, unde…

5 zile ago

Bulina albă

George Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că institutul de cercetare pe care-l conduce…

5 zile ago

Bulina neagră

Vasile C., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru act sexual cu o…

5 zile ago