Categories: Comunitate

Scriitoarea Ileana-Lucia Floran, sărbătorită de Biblioteca Judeţeană

Vineri, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” a sărbătorit-o în cadrul Deva Mall pe scriitoarea, poeta şi editoarea Ileana-Lucia Floran, cu prilejul recentei sale aniversări. În semn de preţuire pentru întreaga activitate a acesteia, instituţia de cultură i-a oferit o biobibliografie şi i-a înmânat o diplomă de excelenţă. Cei prezenţi au avut ocazia de a dialoga cu sărbătorita, dar şi de a obţine o serie de autografe.
„Biobibliografia aceasta reprezintă o reflectare fidelă a întregii activităţi de scriitor, editor şi promotor al culturii desfăşurate de Ileana-Lucia Floran vreme de un sfert de secol. În peisajul literar şi editorial de după 1990, numele autoarei ocupă un loc deosebit. Afirmată în mediul încărcat de vechi tradiţii culturale al Orăştiei, domnia sa a contribuit la efervescenţa spirituală a acestui oraş, închinându-şi anii cei mai prolifici activităţii editoriale şi scrierii propriilor cărţi. La ceas aniversar, Ileana-Lucia Floran poate privi cu mândrie la ceea ce a dăruit judeţului Hunedoara şi literaturii române. Este şi fondatoarea unor reviste literare în ale căror coloane găsim semnăturile unor mari personalităţi hunedorene şi naţionale. De asemenea, Editura Emma din Orăştie, pe care a înfiinţat-o şi căreia i s-a dedicat trup şi suflet, este o prezenţă de marcă în lumea editurilor hunedorene în care a reuşit să se impună foarte repede. Versurile sale, publicate în numeroasele volume, sunt pline de sensibilitate, de trăire lirică autentică. Proza pe care o scrie – roman, nuvelă, povestire – se remarcă prin vigurozitate, prin forţă epică şi măiestrie în conturarea caracterelor, iar premiile cu care a fost răsplătită oglindesc harul scriitoricesc de netăgăduit. Îi dorim multă sănătate şi putere de creaţie, pentru a putea îmbogăţi, în continuare, patrimoniul cultural al judeţului nostru şi nu numai“, a reliefat Sebastian Bara, directorul Bibliotecii Judeţene, în discursul său de la evenimentul aniversar. (M. Şerban)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago