Categories: Comunitate

Bucureşci, comuna care a rămas în urma căruţei cu bani

Supărare mare pe capul primarului comunei Bucureşci, Mircea Ghilean (foto). Acesta  acuză o împărţeală a banilor deloc inspirată făcută de conducerea judeţeană, în cazul unor administraţii locale.
„Unele primării din judeţ au primit bani mulţi la rectificarea bugetară, au mai primit apoi pe Ordonanţa nr. 28 şi de curând, li s-a mai dat suplimentar şi de la judeţ. De exemplu, la Bulzeştii de Sus, o comună cu 300 de oameni, s-au dat 1.500.000 de lei prin aplicarea formulei de calcul a Guvernului, s-au dat şi pe Ordonanţă, dar şi recent, de la judeţ. La Luncoiu, la fel, la Brad etc. Noi am primit zero lei de la judeţ, deşi avem nevoie şi am fost săriţi şi în trecut. Nu am nimic cu aceşti oameni, sunt colegii mei, dar ar fi trebuit să se pună altfel problema. Concluzia mea este că nu se mai dau bani pentru anumite comunităţi, să se poată face câte ceva. Sunt primării pe care vechea conducere judeţeană le-a obligat la împrumuturi în bănci, neoferindu-le cofinanţări la proiecte. Şi tot pe alea se trage tare şi acum. Guvernul îi ajută tot pe cei care au mai fost ajutaţi, ceilalţi sunt lăsaţi să moară. Nu se vede că judeţul nostru e în râpă? Ne interesează mai mult de refugiaţi şi de situaţia grecilor”, afirmă Mircea Ghilean, primarul comunei Bucureşci.
Acesta acuză lipsa fondurilor necesare pentru întocmirea Planului Urbanistic General – PUG, care expiră în anul curent şi este obligatoriu pentru orice localitate. Ar mai fi de notat un proiect de modernizare a drumurilor comunale, în valoare de 600.000 de lei, care bate pasul pe loc, neprimind sprijin financiar. Programul investiţional a fost depus pe Ordonanţa nr.7, în primă fază, dar vechii şefi de la judeţ au hotărât să-l scoată de pe listă, înlocuindu-l cu altul, de la altă comună. „Între timp, a venit în completare Ordonanţa nr.28, s-a modificat legea şi aşa s-a stabilit că finanţări se vor da doar pentru drumurile comunale ce au extrase CF la zi. Ca să ne apucăm de intabulare, ne trebuie milioane de lei. De unde să dăm aşa sume? Dacă le-am avea, am repara drumurile, singuri. Deci cine ne ajută?”,  se întreabă primarul din Bucureşci. (M. Şerban)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago