Comuna Bucureşci, tot fără viceprimar

Sorina Popa

Singura unitate administrativ teritorială din judeţ care nu are nici până acum, adică la opt luni de la alegerile locale, viceprimar, este comuna Bucureşci. Primarul comunei, liberalul Mircea Ghilean (foto), nu reuşeşte nici în ruptul capului să-şi pună un viceprimar, deşi PNL are şase consilieri, iar PSD doar cinci în Consiliul Local Bucureşci. Aici a fost o situaţie de râsul curcilor, când un ales local, Ioan Dănuţ Popa, a stat în funcţia de viceprimar exact 40 de minute, apoi a demisionat atât de pe acest post, cât şi din consiliul local. 

I-a dat în judecată
Primarul nu a putut să-şi pună omul lui, pe Sebastian Buşe, în postul de viceprimar, social-democraţii deturnându-i edilului mişcarea, impunându-l pe un alt liberal, Popa, în această funcţie. În fine, nu a ajuns Buşe, dar nici Popa nu a stat decât 40 de minute în această funcţie. Şi acum, la opt luni de la alegerile locale, comuna nu are un viceprimar. „Nu reuşesc să-şi aleagă un viceprimar în comună. Ca atare, fac economii, nu plătesc salariul. Se poate funcţiona şi fără viceprimar, însă primarul e legat de glie, cum se spune, nu poate merge în concediu, nici medical. Nu se înţeleg consilierii locali din Bucureşci şi nu îşi desemnează viceprimarul”, a declarat Valer Ungur, prefectul judeţului Hunedoara.
Primarul Mircea Ghilean ne-a declarat că aleşii PSD nu au vrut să valideze persoana care trebuie să îl înlocuiască pe Popa în CL. „Nu au validat pe următorul de pe listă. Doamna care ar fi trebuit să ajungă în Consiliul Local i-a dat în judecată, în contencios administrativ pe cei cinci consilieri de la PSD, pentru că nu au validat-o pe funcţie. Ei nu vor să o valideze, ca să nu avem, noi, cei de la PNL, majoritate în CL, să fim la mâna lor, acum fiind cinci liberali şi cinci pesedişti. După ce vom avea şase consilieri PNL, îl vom pune pe Sebastian Buşe viceprimar. Cu el am făcut campanie, el va fi viceprimar”, a declarat primarul comunei Bucureşci pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Papagalul asta nic acum nu a platit oamenii care au facut parte din biroul electoral,respectiv presedintele si loctiitorul circumscriptiei. Oare cand il dau aia in judecata si tre sa plateasca si cheltuieli de judecata, plus dobanzi, sau cheltuieli de executare, de unde va da banii, din economiile pe care le face cu lipsa viceprimarului? Mare p.....c mineru asta !

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

18 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

18 ore ago