Politica si administratie

Curãţenie de toamnã la Petroşani

Câteva tone de gunoi au fost scoase din Cimitirul Central Petroşani, în urma acţiunii de curăţenie, care va continua şi zilele următoare, până de Ziua Morţilor, aşa încât, oamenii să nu mai aprindă lumânări printre munţii de gunoaie.

Se va curăţa tot oraşul

Şi strada din spatele cimitirului era plină de deşeuri, încât, nici măcar maşinile mici nu mai aveau acces în zonă. Mormanele de gunoi erau atât de mari, mai ales în zonele dosnice, încât aproape acoperiseră mormintele şi crucile.

„Este inadmisibil ce am găsit aici. Am dat dispoziţie să fie curăţat cimitirul, să fie asfaltată aleea principală, pentru ca de Ziua Morţilor, să fie pregătit pentru cei care vor veni la mormintele celor dragi”, a declarat Lucian Dragomir, şeful Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat Petroşani. În plus, acesta le-a cerut celor care se ocupă de administrarea cimitirului, să scape de magaziile urâte de la intrare şi să se ocupe periodic de curăţenia acestui loc, aşa încât să nu se mai strângă tone de gunoaie.

Nu doar cimitirul central a fost igienizat, ci şi o bună porţiune din Bulevardul 1 Decembrie 1918, în zona Aeroport, acolo unde şoseaua se învecinează cu linia de cale ferată. „Pe o distanţă de 3,5 kilometri, s-a tăiat vegetaţia, am schimbat semnele de circulaţie ruginite şi urmează să vopsim şi gardul de lângă calea ferată, numai să ne permită vremea. Vom continua curăţenia şi în alte zone din oraş”, a mai spus Lucian Dragomir.

Primăria asigură locuri de muncă

Toate aceste lucrări de igienizare au fost executate cu angajaţi proprii sau cu cei de pe programul de munci comunitare, derulat prin AJOFM. Şi o veste bună pentru cei din urmă, care din luna decembrie nu vor mai putea fi angajaţi pe munci comunitare, din cauză că se încheie acest program. Primăria Petroşani, prin SPADPP, va angaja 45 de persoane ca muncitori calificaţi, muncitori necalificaţi sau gunoieri. (C. Cosman)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura