Categories: Sport

Cupa Cetăţii la gimnastică aerobică

Ediţia din acest an a tradiţionalei compe­tiţii naţionale de gimnastică aerobică (cea de-a 23-a din istoria concursului) s-a bucurat de o participare numeroasă, 117 gimnaşti reprezentând 11 cluburi din ţară fiind pre­zenţi la startul probelor din program.De ase­menea, au evoluat la Deva şi componenţii loturilor naţionale de juniori ai României, cei care vor participa la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Baku (Azerbaidjan).
La debutul întrecerilor din acest an a Cupei Cetăţii a fost prezent şi Eduard Novak, Minis­trul Tineretului şi Sportului, care, aflat la Deva pentru a participa la o altă competiţie sportivă, a dorit să îi salute personal pe gim­naşti, a asisat la câteva evoluţii din progra­mul competiţiei şi a oficiat două festivităţi de premiere.Este o premieră, deoarece în istoria competiţiei devene e prima ediţie la care participă ministrul de resort, însoţit de mai mulţi demnitari, printre care europarlamen­tarul Iuliu Winkler, Vetuţa Stănescu, deputat PNL de Hunedoara.
Lupta pentru locurile de pe podiumul aces­tei ediţii a fost spectaculoasă şi, datorită fap­tului că organizatorii au asigurat pentru cei mai buni, medalii, diplome, tricouri şi cupe răs­plătind astfel pe cei care au reuşit să obţină rezultate în clasamentele de la pro­bele din competiţie.
Perechea Daria Mona/Daniel Anton, care a reprezentat LPS Cetate Deva s-a clasat pe locul secund în proba perechilor mixte de la categoria a II-a iar la individual, Daniel Anton a încheiat pe un onorant loc III.
Mirela Frîncu (componentă a lotului naţio­nal de junioare) reprezentantă a clubului de­vean s-a clasat pe locul II în clasamentul probei individuale de la categoria I, unde Claudia Barna s-a clasat pe locul IV iar Ra­luca Bocşer pe locul V. La individual femi­nine, categoria seniori, Nicoleta Patrichi a câşti­gat medalia de argint, în timp ce trio-ul Raluca Bocşer/Claudia Barna/Ionela Bunea s-a situat pe locul III.
Am menţionat că la ediţia din acest an au fost prezenţi la Deva componenţii lotului naţional de juniori care au avut astfel o bună posibilitate de a-şi prezenta exerciţiile cu care vor evolua la Campionatele Mondiale de la Baku. Perechea Daria Alexandra Mihaiu (legitimată la LPS Cetate Deva) şi Augustin Branda au reuşit o evoluţie bună cu care au şanse la o clasare pe podium la mondiale ca şi colegii lor Larisa Şuiu/Vlad Siminea. Junioara Claudia Ristea a avut un exerciţiu notat cu 20.700, cea mai mare notă din concurs şi poate câştiga o medalie la Baku.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

19 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

19 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

19 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

19 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

19 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

20 de ore ago