Categories: ActualitateFlash

Cum s-au scurs 38.000 de lei odată cu apa de ploaie

Nicolle Ebner

Tot mai mulţi deveni reclamă faptul că municipiul este plin de ţânţari şi tot felul de gâze, de nu mai poţi merge pe stradă sau poposi la o terasă, din cauza lor.

Dezinsecţie pe timp ploios

„Ce să dispară ţânţarii, dar parcă mai tare s-au înmulţit, după campania de dezinsecţie. Nu mai pot ieşi la plimbare cu copilul, pentru că este tot plin de muşcături de ţânţar. Am încercat să sun la primărie, pe numerele de telefon afişate pe site-ul oficial al instituţiei, dar mi-a intrat robotul sau în alte cazuri, tot robotul îmi spunea că nu mai este loc şi pentru mesajul meu, atâtea reclamaţii s-au făcut pe tema ţânţarilor”, se plânge Raluca V., o mămică din Deva.

Potrivit datelor oficiale, în perioada 15-30 iunie 2010, Primăria Deva şi DD Chim, operatorul de specialitate din cadrul Compartimentului de salubritate din cadrul primăriei, au efectuat o campanie de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare pe raza municipiului. Pentru dezinsecţia avio, s-a folosit produsul DIADYANA, un insecticid concentrat pentru combaterea insectelor zburătoare (muşte, ţânţari, molii, viespi) şi târâtoare (gândaci, furnici, ploşniţe, purici, căpuşe, păienjeni). Serviciul prestat a costat peste 38.000 de lei, bani plătiţi din bugetul local, numai că, în ciuda garanţiilor privind calitatea produsului, efectul a fost zero. Ploile torenţiale semnalate zilnic în reşedinţa de judeţ au spălat imediat insecticidul împrăştiat din avion de firma DD Chim.

O nouă campanie, dar pe ce bani?

Şi uite aşa, 38.000 de lei s-au scurs odată cu apa de ploaie. „De vină suntem şi noi, primăria, pentru că am dat undă verde pentru efectuarea campaniei de dezinsecţie, fără a se ţine cont şi de avertizările meteo”, a concluzionat viceprimarul Marcel Morar. „Chiar ieri, am stabilit să luăm din nou legătura cu cei de la DD Chim, pentru că Deva este din nou plină de ţânţari şi insecte. Pentru moment, efectul s-a simţit, dar după cum se ştie, nu a fost zi fără ploaie în Deva, şi a spălat tot insecticidul. Va trebui să repetăm campania, dar nu ştiu dacă ne mai permitem, pentru că, din punct de vedere financiar, suma alocată acestui serviciu este limitată”, declară Ludovic Szots, directorul tehnic al Primăriei Deva.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

14 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

14 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

14 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

14 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

14 ore ago