Categories: Actualitate

Cum poți deschide un Punct Gastronomic Local

Punctele Gastronomice Locale (PGL) sunt puncte de alimentație turistică de tip familial care oferă preparate alimentare spe­cifice zonei geografice din care fac parte.
Mai exact, orice gospodărie din zona ru­rală care desfășoară activități de producție agri­colă poate deschide un PGL, în care să ser­vească turiștilor mâncare gătită din pro­dusele obținute în gospodăria proprie sau de la alți producători locali înregistrați sa­nitar-veterinar.
Funcționarea unui punct gastronomic local presupune obținerea autorizării și respectarea normelor de igienă cores­pun­ză­toare siguranței alimentare.
Persoanele din județul Hunedoara inte­re­sate să deschidă un PGL în propria gos­po­dărie sunt încurajate să urmeze cursurile GRATUITE de formare profesională organi­zate de Agenția Națională a Zonei Montane. Înscrierea la cursuri se poate face și online accesând link-ul https://azm.gov.ro/agentia-nationala-a-zonei-montane…/
Până la acest moment, în județul Hunedoara funcționează șapte puncte gastronomice locale, urmând ca în viitorul apropiat să obțină autorizare și altele.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

23 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

23 de ore ago