Cum pot hunedorenii să participe la slujba de Paşti

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian şi subprefecţii Oana An­dreea Biriş şi Szell Lorinczs-au întâlnit ieri au avut ieri cu Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei, la care a participat şi Preasfinţitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Epis­copiei Devei şi Hunedoarei.
Întâlnirea a avut loc la Episcopia Devei şi Hunedoarei şi au fost discutate mo­da­lităţile prin care, în zilele Sfintei Sărbători de Paşte şi până la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii (7 mai 2021), slujbele reli­gi­oase în bisericile hunedorene să se des­făşoare în condiţii de maximă siguranţă sanitară pentru credincioşi şi pentru slujitorii Bisericii. Împreună, reprezen­tanţii Bisericii Ortodoxe Române şi ai Ins­tituţiei Prefectului vor transmite locuito­rilor judeţului Hunedoara informaţii şi re­comandări privind participarea la Sfintele Slujbe. Totodată, Cancelaria Sfântului Sinod a transmis clericilor îndrumări pri­vind slujbele care vor fi săvârşite în această perioadă, în condiţiile stării de alertă. Astfel, Sfintele slujbe pot fi oficiate în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară: dezinfectarea mâinilor la in­trarea în lăcaşul de cult; purtarea obli­ga­torie a măştii sanitare, astfel încât aceas­ta să acopere gura şi nasul; asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de mi­nimum 2 m între persoane, în interior, şi 1,5 m între persoane, în exterior. Pentru evitarea deplasărilor şi aglomerărilor, se recomandă credincioşilor să participe la sfintele slujbe săvârşite la unităţile de cult de care aparţin din punct de vedere te­ritorial (biserica parohială).Reamintim că, potrivit art. 2 pct. 6 din Anexa 3 a HG nr. 432/8 aprilie 2021, în toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 1 mai-2 mai 2021, în intervalul orar 20.00-5.00 pentru deplasarea şi participarea la sluj­bele religioase. (A. Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

10 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

10 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

10 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

10 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

10 ore ago