Guvernarea de dreapta, un pericol pentru sănătatea, religia şi educaţia din România

Amatorii de la cârma ţării, sub pretextul pan­demiei, bifează eşec după eşec în acti­vi­tatea fiecărui minister şi firul fragil care leagă coaliţia de guvernare se poate rupe în orice moment.
Toate tensiunile din coaliţia de guvernare se reflectă direct în sfera sănătăţii, eco­no­miei naţionale, educaţiei copiilor şi în traiul de zi cu zi al românilor. Dacă înainte de ale­ge­rile parlamentare, actuala coaliţie, prin dezin­formare şi manipulare, lupta pentru a obţine ciolanul acum lupta s-a mutat în interiorul coaliţiei pentru a obţine o parte cât mai mare din acesta. Totul în timp ce bolnavii cronici stau la cozi prin spitale, din farmacii şi spitale lipsesc medicamente vitale, trans­planturile pulmonar şi osos sunt sistate, spi­talele iau foc, şomajul creşte, preţurile la bu­nurile de consum au explodat şi ziua de mâine, pentru mulţi, a devenit o povară tot mai greu de îndurat.
De mai bine de un an, vedem doar cifre ameţitoare din amenzi şi cum totul se pră­buşeşte. Cu toate acestea soluţiile PNL, la toate crizele, sunt ascunderea adevărului şi cezura.
Au compromis lupta cu pandemia prin mă­suri haotice, vaccinarea prin bâlbâieli, eco­nomia prin certuri pe ciolan, au minţit în pri­vinţa numărului de decese şi acum vor ”eli­mi­narea” acelor voci care îndrăznesc să pună întrebări, le cer argumente referitoare la fap­te sau pun la îndoială măsurile aberante şi ca­pacitatea de scoate România din criză.
Din partea actualei puteri vedem doar dez­in­teres, lipsa unei direcţii clare, lipsa planu­rilor concrete, măsuri fără rezultate, dezastru în Educaţie şi Sănătate, lipsa de comunicare şi colaborare în coaliţie şi, mai mult de atât, vedem chiar şi abuzuri prin ignorarea par­lamentarilor din partidele aflate în opoziţie.
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu a fost prezentat în Parlamentul Ro­mâniei. Dar, nu a fost discutat nici în ca­drul coaliţiei, fapt care a generat respingerea PNRR de către Comisia Europeană şi este folosit ca motiv de noi tensiuni. Este vizibilă înverşunarea lui Cioloş de a jertfi un userist pentru a răzbuna alungarea pluseristului Vlad Voiculescu, care a fost făcută de Cîţu cu complicitatea lui Dan Barna. În locul soluţiilor şi a guvernării în interesul României asistăm doar la reglări de conturi. Orgoliile din inte­ri­o­rul coaliţiei de guvernare nu schimbă nimic în bine pentru români şi pentru România. Din criză în criză nu se poate guverna.
Partidul Social Democrat cere insistent li­de­rilor coaliţiei să îşi îndrepte atenţia spre ade­văratele priorităţi: redeschiderea spi­ta­lelor şi pentru bolnavii cronici, redeschiderea şcolilor pentru ca tinerii să meargă fizic la şcoală, rectificarea bugetului la Ministerul Să­nătăţii care acum este mai mic decât în pe­rioada când nu ne confruntam cu pan­de­mia, prelungirea programelor magazinelor, ridi­carea cât mai rapidă a restricţiilor după un calendar clar, testarea şi vaccinarea oa­me­nilor pentru diminuarea cazurilor de in­fectare Covid-19 şi, mai ales, să guverneze în interesul românilor.
Sănătatea, religia, educaţia şi familia sunt pilonii dezvoltării unei societăţi şi PSD va uza de toate mijloacele politice şi democratice pen­tru a readuce România pe direcţia cea bună.
România este o ţară democratică şi trebuie să rămână democratică.

Ilie Toma,
deputat PSD Hunedoara

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

14 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

14 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

14 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

14 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

14 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

14 ore ago