Cum a rezolvat deputatul Laurenţiu Nistor încãlzirea în Brad

Mircea Crivăţ

Se pare că în acest an, pentru prima oară în ultimul deceniu, locuitorii municipiului Brad nu mai sunt nevoiţi să aştepte iarna cu emoţii. Casele brădenilor vor putea fi încălzite încă din primele zile friguroase. Cum, potrivit unor declaraţii publice, deputatul Laurenţiu Nistor (foto) este unul din principalii artizani în rezolvarea acestei probleme, am căutat să vedem cum şi prin ce a contribuit parlamentarul din Colegiul Brad-Valea Mureşului, la rezolvarea încălzirii în municipiul zărăndean.
Domnule deputat Laurenţiu Nistor, aţi declarat public că dumneavoastră sunteţi cel care a rezolvat în acest an problema încălzirii locuinţelor din Brad. Spuneţi-ne, concret, cum aţi făcut-o?
Am făcut lobby la ministrul Administraţiei şi Internelor şi la primul-ministru Victor Ponta, arâtându-le situaţia de la Brad şi faptul că nu-i putem lăsa pe oameni iarăşi în frig. După ce le-am relatat concret situaţia, atât premierul, cât şi ministrul Administraţiei au înţeles cum stau lucrurile, astfel că Guvernul a alocat suma de 7.000.000 de lei, pentru ca firma Acvacalor, care produce agentul termic în Brad, să poată să returneze păcura împrumutată anul trecut de la Rezervele Statului, din care nu s-a returnat nimic în decurs de un an. În acelaşi timp, municipiul Brad a primit un ajutor de 2.500 de tone de păcură, cu care să iasă din iarnă.
Am înţeles, cum stau lucrurile. Dar, totuşi, situaţia de la Brad nu poate continua aşa la infinit. Chiar premierul a afirmat-o în recenta teleconferinţă cu prefecţii. Cum vedeţi dumneavoastră rezolvarea acestei probleme?
Singura soluţie viabilă şi nici exagerat de costisitoare este introducerea gazului metan în Brad. Ca urmare, mă voi zbate, voi face tot ce trebuie şi depinde de mine, pentru ca gazul metan să ajungă cât mai curând posibil la Brad. Se poate face acest lucru prin racordarea unei conducte, care să ducă gazul metan în Brad, la magistrala de medie presiune care trece prin Bejan şi alimentează Termocentrala Mintia şi Fabrica de ciment din Chişcădaga. Avantajul ar fi nu doar pentru brădeni, ci pentru locuitorii din satele prin care va trece magistrala către Brad, şi aceste localităţi putând fi racordate la gaz metan.
Păi, ce să mai zicem? Vă dorim succes!

8 comentarii la „Cum a rezolvat deputatul Laurenţiu Nistor încãlzirea în Brad”

  1. Felicitări domnule Nistor, v-ATI luat după fostele articole ale lui Draia Daniel Ovidiu, ii bine ca colaborati Pt binele nostru, Draia este istet si are o gândire foarte buna! Felicitări !

  2. Putea-ți sa-l luați pe DRAIA consilier ca are idei bune si realizabile! Sau știți ca va prelua el din 9 Decembrie si va predati . Mai bine ATI face asta si pregăti in glorie,,,,,,,,

  3. Nistor a rezolvat? Sunteti niste oameni care vindeti cititorilor informatii false pentru un pumn de seminte. Halal ziar. CAZACU A REZOLVAT BAI PENALILOR.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.