Controale la Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara

Natalia Bumbac

Ieri, Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a anunţat printr-un comunicat postat pe pagina ministerului pe care-l conduce că a solicitat un control la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Hunedoara, în urma informaţiilor apărute în mass-media, potrivit cărora ar exista posibile nereguli în activitatea directorului executiv. „Verificările vor fi efectuate de o echipă mixtă constituită din reprezentanţi ai Direcţiei generale de control din cadrul Ministerului Muncii şi ai Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP)”, se mai arată în comunicatul Ministerului Muncii.
Cerinţe din fişa postului
„În primul rând nu am fost notificat oficial că ar veni un control al CNPP. Îi aştept cu drag şi nu mă sustrag nici unui control. Nu am făcut nimic din neregulile vehiculate în presă. Probabil, apropierea mea faţă de oameni deranjează. Am participat şi particip la întâlnirile cu asociaţiile de pensionari, pentru că este o atribuţie pe care o am în fişa postului, unde mi se cere să am o bună colaborare cu aceste asociaţii”, a afirmat Ilie Toma (foto), directorul executiv al CJP Hunedoara.
Întrebat dacă verificările cerute de ministrul Muncii au legătură cu faptul că a fost anunţat drept candidat al PSD la alegerile parlamentare, directorul CJP Hunedoara a precizat că el nu şi-a anunţat nici o candidatură, participarea sa la alegerile din iarnă fiind doar o propunere votată de organizaţia PSD a municipiului Hunedoara. Acesta a mai adăugat că în cazul în care va fi validat drept candidat al PSD va îndeplini toate procedurile legale, având statut de funcţionar public. Directorul executiv al CJP Hunedoara a mai spus că în cei patru ani de când se află la conducerea instituţiei a avut câte două controale pe an şi că niciodată nu au fost descoperite nereguli.
Toma, principala ţintă a liberalilor?
Reamintim că sâmbătă, 10 septembrie, Alina Gorghiu, copreşedinte al PNL, a declarat într-o conferinţă de presă la Deva, că va cere ministrului Muncii să trimită trimită „o echipă care să verifice situaţia de la CJP Hunedoara, pe motiv că directorul foloseşte toate instrumentele instituţiei pentru a-şi face campanie electorală. Ilie Toma nu a scăpat nici de atacurile preşedintelui interimar al PNL Hunedoara, Florin Roman, care l-a criticat pentru că nu a recalculat pensiile a 7.000 de hunedoreni, conform unei legi intrate recent în vigoare. Fapt care a fost clarificat de directorul CJP Hunedoara, care a arătat că recalcularea pensiilor se face în baza unui program informatic, care nu a fost încă transmis de la Bucureşti.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

20 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

20 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

20 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

20 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

20 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

20 de ore ago