Contestaţia directoarei de la Investiţii Rurale, respinsă

Dosarul în care directoarea Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Hunedoara, Florinda Emilia Crăciun (foto), este acuzată de fapte de corupţie, se va judeca pe fond.

Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia i-a respins contestaţia faţă de decizia Camerei preliminare a Tribunalului Hunedoara de trimitere a dosarului în judecată. Asta, după ce, magistraţii judecători de la ambele instanţe au constatat legalitatea rechizitoriului întocmit de procurori.
Florinda Emilia Crăciun este acuzată de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia de folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată. Anchetatorii susţin că aceasta a folosit la APIA Hunedoara mai multe documente false şi inexacte cu scopul de a obţine ilegal subvenţii din fonduri europene pentru terenuri pe care nu le deţinea în realitate.
„Prin aceste demersuri, Crăciun ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 647.157 de lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în procesul penal. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpatei”, au informat reprezentanţii Biroului de presă al DNA.
Rechizitoriul a fost trimis la Tribunalul Hunedoara în luna noiembrie 2017. Contactată la acel moment, Florinda Emilia Crăciun susţinea că este nevinovată şi că acuzaţiile din acest dosar nu au legătură cu funcţia ei de directoare a OJFIR Hunedoara. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.