Undă verde pentru judecarea directoarei OJFIR Hunedoara

Natalia Bumbac

Tribunalul Hunedoara a dat undă verde pentru judecarea dosarului în care directoarea Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Hunedoara, Florinda Emilia Crăciun (foto), este învinuită de infracţiuni de corupţie. Este vorba despre decizia dată de judecătorul de Cameră preliminară, după ce procurorii DNA au trimis rechizitoriul în instanţă. Florinda Emilia Crăciun a contestat trimiterea rechizitoriului în instanţă, invocând cereri şi excepţii care i-au fost respinse.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, instanţa a respins cererile şi excepţiile invocate de inculpată împotriva legalităţii rechizitoriului, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Totodată, instanţa a constatat legalitatea sesizării cu rechizitoriul şi legalitatea probelor, dispunând începerea judecăţii pe fond. Hotărârea Tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată cu contestaţie.
Florinda Emilia Crăciun este acuzată de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia de folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată. Anchetatorii susţin că aceasta a folosit la APIA Hunedoara mai multe documente false şi inexacte cu scopul de a obţine ilegal subvenţii din fonduri europene pentru terenuri pe care nu le deţinea în realitate. „Prin aceste demersuri, Crăciun ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 647.157 de lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în procesul penal. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpatei”, au informat reprezentanţii Biroului de presă al DNA. Rechizitoriul a fost trimis la Tribunalul Hunedoara în luna noiembrie 2017. Contactată la acel moment, Florinda Emilia Crăciun susţinea că este nevinovată şi că acuzaţiile din acest dosar nu au legătură cu funcţia ei de directoare a OJFIR Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.