Directoarea de la OJFIR Hunedoara, trimisă în judecată pentru corupţie

Natalia Bumbac

Directoarea Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Hunedoara, Florinda Emilia Crăciun (foto), a fost trimisă în judecată, fiind acuzată de infracţiuni de corupţie. Dosarul, instrumentat de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia, a fost înregistrat la Tribunalul Hunedoara.

Pagubă de circa 650.000 de lei
Florinda Emilia Crăciun este acuzată de folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată. Procurorii anticorupţie susţin că aceasta a folosit la APIA Hunedoara mai multe documente false şi inexacte cu scopul de a obţine ilegal subvenţii din fonduri europene pentru terenuri pe care nu le deţinea în realitate. „Prin aceste demersuri, Crăciun ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 647.157 de lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în procesul penal. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpatei”, au informat reprezentanţii Biroului de presă al DNA.

„Mă consider nevinovată”
Contactată pentru a ne oferi un punct de vedere faţă de acuzaţiile procurorilor, Florinda Emilia Crăciun a precizat că faptele de care este acuzată în acest dosar nu au legătură cu funcţia pe care o exercită. „Nu am rechizitoriul şi nu pot spune cu exactitate despre ce este vorba în dosar. În principiu, este vorba despre nişte contracte în participaţiune referitoare la păşunatul oilor pe o suprafaţă de teren. Fapta pentru care am fost trimisă în judecată este de natură privată, nu are nici o legătură cu locul meu de muncă. Eu mă consider nevinovată, urmează ca instanţa să decidă”, a declarat directoarea OJFIR Hunedoara. Florinda Emilia Crăciun este director al OJFIR Hunedoara din luna mai 2015, în trecut fiind angajată în cadrul aceleiaşi instituţii pe funcţii de expert sau şef serviciu.

Un gând despre „Directoarea de la OJFIR Hunedoara, trimisă în judecată pentru corupţie”

  1. Ea nu e dată afară din partid și nici nu va fi…a participat la acțiunile partidului…eu am văzut-o!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.