Categories: Actualitate

Condamnat pentru braconaj

Vânătorul acuzat şi condamnat pentru braconaj a comis mai multe infracţiuni. Magistraţii din Valea Jiului l-au con­dam­nat la un an de închisoare cu suspendare precumm şi la amendă penală.
În rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Jude­că­toria Petroşani se arată că bărbatul a încălcat legislaţia privind regimul armelor şi muniţiilor şi a comis mai multe fapte de braconaj. Inculpatul este de loc din Uricani-Câmpu lui Neag, iar anchetatorii au arătat că a deţinut fără drept o armă militară cu glonţ, marca MANNLICHER, calibrul 6,5×53 mm, cartuşe cu glonţ pentru armă militară, dar şi că în luna august 2016, fără a avea autorizaţie de vână­toare, a împuşcat un căprior.
„În aceeaşi zi, inculpatul a pus căpriorul pe care l-a împuşcat într-un rucsac şi l-a transportat la domiciliul său unde l-a tranşat şi ulterior l-a consumat împreună cu familia sa, iar în data de 18.02.2017, acesta s-a deplasat din nou în zona Valea Marii, având asupra sa aceeaşi armă de vână­toare letală şi muniţia aferentă, cu intenţia de împuşca exemplare de capre negre, specie de vânat strict protejată în alte condiţii decât cele legale şi în afara perioadelor legale de vânătoare, vânat pe care însă nu l-a găsit”, se arată în actul de sesizare.
Adrian Ienăşesc a declarat în faţa an­che­ta­torilor că-şi recunoaşte învinuirile aduse, iar instanţa l-a condamnat la 3000 lei amendă penală pentru săvârşirea in­frac­ţiunii de braconaj şi la pedeapsa de 2250 lei pentru săvârşirea infrac­ţiu­nii de transportul vânatului do­bân­dit prin braconaj. Magistra­ţii l-au mai condamnat şi la 1 an de închisoare cu suspen­dare pentru săvârşirea in­frac­ţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

10 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

10 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

10 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

10 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

10 ore ago