Categories: Actualitate

Poștaș din Brad, condamnat pentru braconaj

Vânător și posesor de permis armă, poștașul a foast prins la braconaj într-un fond de vânătoare din zona Brad. S-a ales cu dosar penal și pus sub acuzare pentru braconaj cinegetic.
Polițiștii au depistat pe un drum forestier aferent localității Tarnița un autoturism de teren în care era poștașul braconier și alți trei bărbați. De asemenea, în autoturism au mai fost identificate două arme de vână­toare. ”Cu privire la prezența lor în locul de­pis­tării, inculpatul a declarat că s-au de­pla­sat în fondul de vânătoare în zona denumită popular ((După piatră)) pentru împușcarea unui exemplar din specia porc mistreț, sus­ținând că deține autorizație de vânătoare individuală în acest sens. Acesta a prezen­tat autorizația în cauză emisă de AVS Că­pri­oa­ra Visca prin care era autorizat să vâneze în perioada 17.06.2019 – 11.07.2019 pe fon­dul de vânătoare nr. 8 ,,După piatră” un mis­treț, vânătoarea urmând să se desfășoare în prezența organizatorului. Referitor la acest aspect inculpatul a declarat că avea cu­noș­tință de faptul că autorizația de vânătoare este valabilă 30 de zile, dar nu a observat că perioada de valabilitate era până la data de 11.07.2019”, se arată în dosar. Bărbații care-l însoțeau pe vânătorul-braconier au re­cu­noscut în declarații participarea la vână­toare. ”Martorul G.I. a mai declarat că în data de 11.07.2019 a aflat că inculpatul ar deține o autorizație de vânătoare fapt pentru care s-a deplasat împreună cu el și cu martorul
F. C. în zona denumită Grohaș, unde in­cul­patul a împușcat un mistreț de aproximativ 100 kg.La rugămintea acestuia l-a ajutat să-l târască până la autoturism după care l-au transportat la domiciliul inculpa­tu­lui”. Ju­de­cătoria Brad l-a condamnat pe braconierul în vârstă de 53 de ani la o pedeapsă totală de 1 an și 6 luni închisoare cu suspnedare. Instanța i-a confiscat două arme de foc și cartușe, dar l-a obligat și la plata a 1.000 de euro, valoarea mistrețului împușcat. Decizia primei instanțe nu este definitivă. (M.Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago