Categories: Actualitate

Condamnare definitivă în dosarul poliţiştilor şpăgari

Natalia Bumbac

Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentinţa definitivă în dosarul în care doi poliţişti hunedoreni de la Serviciul Rutier al IPJ Hunedoara au fost judecaţi pentru luare de mită.
Ioan Tudorel Bădărău şi Cristian Tîrţ au fost condamnaţi în 15 septembrie de Tribunalul Hunedoara la câte trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru aceeaşi perioadă de timp, iar pentru un an de zile le-au fost interzise anumite drepturi civile. Sentinţa dată de prima instanţă a fost atacată cu apel atât de procurori, cât şi de către cei doi poliţişti. Doar că instanţa superioară, Curtea de Apel Alba Iulia, a menţinut hotărârea Tribunalului Hunedoara, fiind modificate doar în parte drepturile civile care le-au fost interzise.
„Aplică inculpaţilor B.I.T.şi T.C. pedepsele complementare şi accesorii constând în interzicerea pe un an a drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit a şi b C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În baza art. 93 al. 2 lit. b C.p., pe durata executării suspendării sub supraveghere a pedepselor aplicate inculpaţilor B.I.T.şi T.C., aceştia vor fi obligaţi şi să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Hunedoara, sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Menţine în rest celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate în măsura în care nu contravin prezentei decizii”, se arată pe portalul Curţii de Apel Alba Iulia.
Reamintim cititorilor că Ioan Tudorel Bădărău şi Cristian Tîrţ au fost prinşi în vara lui 2014 în flagrant de procurori în timp ce ar fi luat 500 de lei de la un şofer, pentru a-l ierta de amendă. Banii au fost găsiţi ulterior în maşina de serviciu a poliţiştilor.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago