Categories: Actualitate

Sentinţă definitivă în dosarul poliţistului Sucilă

Natalia Bumbac

Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentinţa definitivă în procesul în care poliţistul Adrian Sucilă (foto), din Vulcan, este acuzat de act sexual cu un minor şi Mihaela Gabriela Stoica, fiica fostului viceprimar al municipiului, este acuzată de complicitate la această faptă. După judecarea dosarului, magistraţii au admis apelul procurorilor şi ale inculpaţilor în ceea ce priveşte exercitarea anumitor drepturi civile, păstrând în rest dispoziţiile date de prima instanţă, Judecătoria Petroşani.

Prin urmare, Adrian Sucilă şi Mihaela Gabriela Stoica rămân cu pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare pe o perioadă de trei ani, timp în care celor doi le-au fost interzise anumite drepturi civile. Astfel, poliţistul vulcănean nu va avea dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi nici dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Sucilă nu va avea dreptul de a fi tutore sau curator şi nici dreptul de a comunica şi de a se apropia de persoanele vătămate Mihai Stoica şi Mihai Alexandru Stoica, de condamnata Mihaela Gabriela Stoica şi de mama condamnatei Angela Stoica, potrivit minutei instanţei. Ambii condamnaţi vor trebui să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Hunedoara.
Judecata în acest dosar a început în 2012, atunci când poliţistul Sucilă a fost arestat preventiv pentru acuzaţiile de corupere de minori şi acte sexuale cu un minor, mai exact, fratele Mihaelei Stoica. După mai multe luni de arest, acesta a fost eliberat sub control judiciar. Pe numele poliţistului mai există un alt dosar în care a fost pronunţată sentinţa, tot de Judecătoria Petroşani, în care este acuzat de pornografie infantilă. Şi în acest caz, Sucilă a fost condamnat cu suspendare, doar că pedeapsa este mai mare cu şase luni. Poliţistul a atacat sentinţa cu apel, iar următorul termen de judecată este pe 14 martie, dosarul fiind pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia.
Potrivit comisarului şef Marcel Zaharie, împuternicit la comanda IPJ Hunedoara, astăzi se va face o adresă către Curtea de Apel Alba Iulia pentru comunicarea sentinţei. În momentul în care vor primi o comunicare oficială, raporturile de muncă cu poliţistul Adrian Sucilă vor înceta.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

12 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

12 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

12 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

12 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

12 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

12 ore ago