Categories: ActualitateFlash

Cine vrea limitarea mandatelor de primar

Sorina Popa

Deputatul AUR Ringo Dămureanu consi­deră că numărul mandatelor primarilor ar trebui limitat și că ar trebui să existe o discuție „dacă se mai justifică existenţa funcţiei de viceprimar”.

Fără funcția de viceprimar?
„În ceea ce priveşte administraţia publică, va trebui să analizăm împreună dacă nu­mărul mandatelor primarilor trebuie limitat la două, dacă se mai justifică existenţa funcţiei de viceprimar sau dacă indemni­zaţia primarilor care angajează administra­tori publici ar trebui redusă la jumătate, precum şi în ce măsură fenomene precum fotografierea buletinelor de vot sau cel al flotanţilor electorali ar trebui combătute prin lege”, a declarat Ringo Dămureanu, pre­şedintele Comisiei pentru constituţionali­tate din Camera Deputaţilor şi deputat AUR de Dolj.
El a făcut declarațiile la „Forumul Consilie­rilor Locali”, eveniment ce s-a desfăşurat în zilele de 17 şi 18 iunie, la Palatul Parlamen­tului şi a reunit peste 200 de consilieri locali de la toate partidele din România.

Mandat de șapte ani
MESAGERUL HUNEDOREAN a întrebat pri­mari din județ cum văd această propunere.
Primarul comunei Ilia, Marius Omotă (foto stânga), aflat la al cincilea mandat, a afirmat că „nu pot spune că e rea sau bună această propunere. Dacă oamenii sunt mulțumiți de ce investiții face primarul, de cum se poartă cu cetățenii, atunci îl votează. Dacă nu, nu-l votează. Cred că se poate limita la două mandate, dar un mandat să fie de șapte ani, nu de patru. Iar dacă lumea îl vrea primar, îl alege, dacă nu, nu-l votează. Nu e ușor să fi primar, este o activitate complexă”.
La rândul său, edilul șef al municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu (foto dreapta) a spus că nu este de acord cu limitarea la două mandate pentru primari. „Primarii sunt aleși unino­minal. Dacă nu-l mai vor cetățenii ca primar, atunci îl pot invalida prin vot, după primul mandat. Așa cum se întâmplă, dealt­fel. În schimb, regula de a limita mandatele se poate aplica parlamentarilor, care sunt aleși pe liste. Iar faptul că sunt primari la al șaselea mandat, întărește tocmai voința ale­gătorilor de a-i alege pe cei care demons­trează că merită să fie aleși”, susține Dan Bobouțanu, primarul mun­i­ci­piu­lui Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

14 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

14 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

14 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

14 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

14 ore ago