Cine are interesul să ne ţină săraci cu zăcămintele sub noi?

Sorina Popa

Noul purtător de cuvânt al organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD, Florin Cazacu, primarul municipiului Brad, a susţinut, vineri, o conferinţă de presă. Subiec­tele abordate au fost situaţia zăcămintelor naturale, alocaţiile de stat pentru copii, problemele financiare ale primăriilor.
Primarul Bradului, Florin Cazacu, a atras atenţia că, în ciuda existenţei zăcămintelor miniere în judeţul Hunedoara, guvernanţii nu sunt capabili să le valorifice, răspunderea revenind Ministerului Economiei.
„Ne lăudăm cu zăcămintele miniere, dar încă nu sunt puse în valoare. Guvernarea de dreapta a închis minele. Exploatările miniere închise în mod necontrolat sunt sursă de poluare: unele au fost părăsite, altele vândute. Munţii noştri au zăcăminte, dar guvernanţii nu le valorifică”, a ară­tat Florin Cazacu.
Apoi, Cazacu a declarat că PSD Hunedoara a solicitat rectificarea bugetară în regim de urgenţă după ce, în urma unei analize realizată la nivelul unităţilor administrativ-teri­toriale conduse de primari social-democraţi, s-a constatat un deficit de aproximativ 40 de milioane de lei între veniturile prognozate şi cele realizate în primul semestru al acestui an.
„Încasările efective la bugetele locale sunt în jur de 70 la sută, avem venituri programate, dar încasarea efectivă este de 70 la sută. Impozitele şi taxele locale, având în vedere că termenele au fost prorogate, sunt încasate de asemenea în proporţie de 70 la sută. În urma unei analize făcute la nivelul UAT-urilor conduse de primari PSD se constată o diferenţă de aproximativ 40 de milioane de lei”, a afirmat purtătorul de cuvânt al organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD.
Florin Cazacu a anunţat că Liga Aleşilor Locali din cadrul PSD Hunedoara va depune un memoriu la Guvern, Minis­terul Finanţelor Publice şi Instituţia Prefectului prin care se solicită rectificarea bugetară în regim de urgenţă şi alocarea resurselor financiare în vederea echilibrării bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Hunedoara.
Purtătorul de cuvânt al PSD Hunedoara a atras atenţia şi asupra lipsei de profesionalism a celor care guvernează as­tăzi România, arătând cum, printr-o serie de acte normative emise de guvern, au fost excluse de la finanţări pentru ser­viciile sociale bugetele comunelor, oraşelor şi mu­nicipiilor.
„PSD solicită Guvernului României să respecte legea adoptată de Parlament la iniţiativa deputaţilor şi senatorilor social-democraţi şi să dubleze alocaţiile de stat pentru copii aşa cum este prevăzut în actul normativ”, a spus Florin Cazacu. El a arătat, în urma unei analize, că necesarul lunar pentru achiziţia produselor de bază pentru creşterea şi în­grijirea nou-născuţilor este de 1.160 de lei, cuantumul ac­tual al alocaţiei pentru nou-născuţi (300 lei/lună) fiind in­suficient pentru acoperirea cheltuielilor.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

o zi ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

o zi ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

o zi ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

o zi ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

o zi ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

o zi ago