Sport

Ceremonie în memoria lui Nicolae Vieru

Sala de gimnastică din complexul „Lia Manoliu“ poartă, începând de miercuri, numele regretatului Nicolae Vieru (foto), personalitate marcantă a sportului românesc, antrenor, preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică şi vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică.

Familia gimnasticii, în frunte cu Nadia Comăneci, s-a strâns în jurul fiului acestuia, Ştefan Vieru, pentru o ceremonie de inaugurare în cadrul căreia i s-a adus un nou tribut celui care s-a stins, pe 2 septembrie 2016, la capătul unei lupte dure cu cancerul.
Nadia Comăneci a dezvelit placa memorială a sălii în care s-a antrenat la începutul anilor ‘80, când a ajuns în Bucureşti. „Sunt impresionată să văd familia gimnasticii româneşti în număr mare la acest eveniment. Nea Nicu, cum îi spuneam noi lui Nicolae Vieru, a reuşit de fiecare dată să ne aducă împreună. Este impresionant să vedem că şi acum, de acolo de unde este, a reuşit să ne aducă împreună, din nou. Mă bucur că avem acest respect pentru Nea Nicu şi că acum, există o sală care îi poartă numele, pentru că fiecare generaţie de acum încolo va dori să ştie cine a fost Nicolae Vieru. Rămâne în istorie“, a declarat „Zeiţa“ de la Montreal.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

19 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

2 zile ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

2 zile ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

2 zile ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

2 zile ago