Centrul istoric al Devei a primit undă verde pentru reabilitare!

În sfârşit, încep lucrările de reabilitare a Centrului istoric al Devei!. Primarul Florin Oancea a făcut anunţul, iar acum trebuie să ne înarmăm cu multă răbdare, deoarece vor fi făcute lucrări care vor şi deranja pe cei ce trec pe acolo.
„Am dat astăzi (n.r.-ieri) ordinul de începere a lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiţii ,,Amenajare zonă pietonală centrul istoric” din municipiul Deva În 12 iulie 2021 vom preda constructorului amplasamentul.
Proiectul prevede ca spaţiul cuprins între strada Avram Iancu şi Bulevardul Iuliu Maniu, precum şi Piaţa Unirii până la strada Lucian Blaga să fie pavat cu piatră naturală, să aibă amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale, sis­tem de iluminat pietonal. Va fi amplasat mo­bi­lier urban (bănci, coşuri de gunoi, jardiniere etc.).
De asemenea, vom instala şi un sistem de reducere a circulaţiei în zonă (vor fi montaţi piloni telescopici pentru blocat/deblocat ac­ce­sul auto) şi un sistem inteligent de parcare.
În Piaţa Unirii se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se atenţie ar­borilor protejaţi.
Până la varianta finală de amenajare a centrului istoric au fost discutate mai multe soluţii cu specialiştii în construcţii, arhi­tec­tură şi urbanism, în ideea de face cât mai atrac­tivă pentru deveni şi pentru turişti a­ceastă zonă de promenadă din inima ora­şului.
Valoarea totală a contractului de finanţare este 21.875.241de lei (echivalent a aproape 4,5 milioane de euro) – fonduri europene, cu o cofinanţare de 2 la sută din bugetul ge­ne­ral al municipiului Deva”, a declarat edilul şef al Devei, Florin Oancea.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că se pregătește de­bar­carea unui șefuleț din zonă, care se pare că…

8 ore ago

Bulina albă

Abiatar Bubău, elev în clasa a II-a, prof. Lazăr Cezarina La Liceul de Arte Pentru…

8 ore ago

Bulina neagră

Ioan R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

8 ore ago

„Un Lord a venit la primărie”. Lucian Rus: Am candidat pentru Deva și pentru deveni. Ei sunt câștigătorii acestor alegeri

Lucian Rus este revelația acestor alegeri locale din județul nostru. Puțini au crezut în proiectul…

8 ore ago

Alcoolică acuzată că-și terorizează soacra și soțul

Femeia se îmbată în fiecare zi și provoacă scandal, țintele sale fiind soțul ei și…

8 ore ago

Doi tineri din Hațeg au golit o hală de producție din Oțelu Roșu

Hoții și-au planificat în detaliu spar­gerea din județul vecin și au furat scule și echipamente,…

8 ore ago