Centrul istoric al Devei a primit undă verde pentru reabilitare!

În sfârşit, încep lucrările de reabilitare a Centrului istoric al Devei!. Primarul Florin Oancea a făcut anunţul, iar acum trebuie să ne înarmăm cu multă răbdare, deoarece vor fi făcute lucrări care vor şi deranja pe cei ce trec pe acolo.
„Am dat astăzi (n.r.-ieri) ordinul de începere a lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiţii ,,Amenajare zonă pietonală centrul istoric” din municipiul Deva În 12 iulie 2021 vom preda constructorului amplasamentul.
Proiectul prevede ca spaţiul cuprins între strada Avram Iancu şi Bulevardul Iuliu Maniu, precum şi Piaţa Unirii până la strada Lucian Blaga să fie pavat cu piatră naturală, să aibă amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale, sis­tem de iluminat pietonal. Va fi amplasat mo­bi­lier urban (bănci, coşuri de gunoi, jardiniere etc.).
De asemenea, vom instala şi un sistem de reducere a circulaţiei în zonă (vor fi montaţi piloni telescopici pentru blocat/deblocat ac­ce­sul auto) şi un sistem inteligent de parcare.
În Piaţa Unirii se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se atenţie ar­borilor protejaţi.
Până la varianta finală de amenajare a centrului istoric au fost discutate mai multe soluţii cu specialiştii în construcţii, arhi­tec­tură şi urbanism, în ideea de face cât mai atrac­tivă pentru deveni şi pentru turişti a­ceastă zonă de promenadă din inima ora­şului.
Valoarea totală a contractului de finanţare este 21.875.241de lei (echivalent a aproape 4,5 milioane de euro) – fonduri europene, cu o cofinanţare de 2 la sută din bugetul ge­ne­ral al municipiului Deva”, a declarat edilul şef al Devei, Florin Oancea.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Când pisica nu-i a­casă, șoarecii joacă pe masă! Situația este întâlnită într-o localitate din su­dul…

20 de ore ago

Bulina albă

Mathias Popescu (14 ani), sportiv din comuna Baru Mare, legitimat la un club din Petroșani…

20 de ore ago

Bulina neagră

Adrian P., recidivist minor din Petrila Pentru că a fost condamnat la 4 ani de…

20 de ore ago

Sute de apeluri la dispeceratul de iarnă al Consiliului Județean

Zeci de utilaje au intervenit în wee­k­end pentru deszăpezirea drumurilor ju­dețene, în urma căderilor masive…

20 de ore ago

Susțin performanța!

Peste 1.000 de elevi și dascăli vor ajunge în acest an în județul nostru, la…

20 de ore ago