Cei doi subprefecţi ai judeţului au fost puşi oficial pe funcţii, iar prefectul a fost suspendat şi numit din nou

Sorina Popa

Premierul Florin Cîţu a anunţat, ieri, la fi­na­lul şedinţei de guvern, că a eliberat din func­ţie 103 prefecţi şi subprefecţi, printre aceştia aflându-se şi Traian Berbeceanu.
„Azi (n.r.-ieri), în a doua şedinţă, am eli­berat 103 prefecţi şi subprefecţi din funcţie şi au fost numiţi 36 de prefecţi din 42 şi 75 de subprefecţi din 85.
Mâine, după ora 13.30, vor depune jură­mân­tul aceştia şi în­cepând de mâine seară îşi vor prelua atribuţiile. Acolo unde nu au fost numiţi prefecţi, subprefecţii vor prelua atribuţiile până la numirea acestora”, a de­clarat Florin Cîţu, mier­curi, într-o conferinţă de presă de la Pa­latul Victoria. Premierul a pre­cizat că Traian Ber­beceanu, care a fost prefectul Capitalei timp de 4 luni, va fi eliberat din funcţie. Până la o nouă numire, Capitala va fi condusă de un sub­pre­fect a mai precizat şeful Executivului.

Prefectul numit după noua procedură
Noul şi vechiul prefect al judeţului nostru este Călin Marian (foto mijloc), de la PNL. Modificările prevăd ca de acum prefecţii şi subprefecţii să rămână membri de partid, faţă de cum era până acum, când aceştia, deşi erau numiţi dintre membrii de partid, trebuiau să demisioneze din politică. Ieri, Călin Marian fost suspendat din funcţia de prefect, şi numit din nou, pe noua procedură. Acesta, înainte de a fi numit prefect a fost director APIA Hunedoara, dar şi şeful Di­recţiei pentru Agricultură Hunedoara.

O profesoară şi un director de la Sport
Cei doi noi subprefecţi numiţi ieri în funcţii sunt, aşa cum a informat în momemtul în care au fost nominalizaţi de conducerile celor două partide, sunt Oana Biriş (foto stânga), de la USR şi Lorincz Szell (foto dreapta), de la UDMR.
La 41 de ani, Oana Andreea Biriş este prima femeie din judeţ care ocupă această func­ţie. Ea a absolvit Universitatea „1 Decem­brie 1918” Facultatea de Filologie şi Istorie, cu specializarea Limba şi literatura ro­mână – Limba şi literatura engleză.
Subprefectul UDMR, Lorincz Szell are 43 de an. El este absolvent al Facultăţii de Ma­şini şi Instalaţii Electromecanice, spe­cia­lizarea Automatică şi Informatică Industrială, profilul: Ştiinţa Sistemelor şi Calculatoarelor, la Universitatea din Petroşani. Până ieri a fost directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret.
Tot ieri, fostul subprefect Marcel Morar a fost eliberat din funcţie, el urmând să revină la Primăria municipiului Deva, de unde a fost numit subprefect cu detaşare.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.