Categories: Sport

Cei din urmă vor… supravieţui

Ciprian Marinuţ

Mureşul îşi începe aventura în retur, cu patru zile mai târziu decât alte competitoare, dar speră că un succes în meciul cu C.S. Otopeni de azi (ora 15.00, Stadion „Cetate”) să fie startul perfect al cursei pentru …evitarea retrogradării.

Speranţe de salvare

Afectată mai puţin grav decât alte echipe de flagelul crizei financiare, Mureşul trebuie să se ajute şi singură, pentru a supravieţui în eşalonul doi. Retragerile celor de la CFR Timişoara şi FC Drobeta şi probabilul eşec în lupta cu datoriile a cluburilor Jiul Petroşani, FC Baia Mare sau UTA simplifică lupta pentru evitarea retrogradării, însă nu o desfiinţează total. Până nu se ştie oficial ce se va întâmpla cu echipele cu probleme, Mureşul trebuie să tragă tare, pentru a evada din subsolul clasamentului. Întâia ocazie de a-şi completa zestrea de puncte apare chiar azi, în primul meci din retur, pe care trupa antrenată de Gică Barbu îl va disputa acasă cu C.S. Otopeni. Nu va fi simplu deloc, însă fără un start bun şi fără ambiţia de a lupta pentru supravieţuire, lucrurile s-ar putea complica iremediabil. Fără o campanie de achiziţii strălucită şi fără rezultate deosebite în amicale, Mureşul trebuie totuşi să intre în teren cu gândul că totul e posibil. Un argument de ultimă oră în acest sens ar putea fi creşterea potenţialului ofensiv, prin achiziţia atacantului Călin Târnăvean de la FCM Târgu Mureş, fost căpitan al liderei, care poate aduce un plus în atac, unde Bajko Barna a fost cam singur în tur.

Otopeniul, invincibilă în amicale

În partida de la Otopeni, Mureşul a pierdut cu 1-5, iar antrenorul Gică Barbu punea eşecul, pe seama jocului foarte bun al ilfovenilor, pe care-i considera cea mai bună echipă a seriei. Rămasă fără antrenorul Liviu Ciobotariu şi preluată de Florin Tene, CS Otopeni a continuat să etaleze un joc de calitate. În plus, în pauza competiţională, totul a mers perfect pentru adversarii devenilor. Ilfovenii au terminat pregătirea de iarnă neînvinşi, au acoperit toate posturile deficitare şi şi-au găsit şi juniorul de care aveau nevoie, din cauza căruia s-a şi amânat meciul, întrucât era convocat la naţională.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

8 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

8 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

8 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

8 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

8 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

8 ore ago