Categories: Comunitate

Cât veţi mai abuza, udemeriştilor, de răbdarea noastră?

Partidul România Mare, Filiala judeţeană Hunedoara îşi exprimă indignarea şi protestează vehement împotriva trocului politic pe care actualul guvern e gata să-l facă cu UDMR-ul în cazul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. Este un preţ mizerabil, pe care PDL-ul e dispus să-l plătească, în numele românilor, doar pentru a mai rămâne la putere până la alegeri.
A sacrifica prezentul şi viitorul unei Universităţi româneşti, pentru a mai sta în fruntea unei ţări care nu te mai vrea, e caracteristic doar vânzătorilor de ţară şi de neam. Acum se dovedeşte că absenţa, de pe scena politică naţională, a unui partid politic autentic românesc, a putut da naştere unor abuzuri de neînchipuit. Avem de-a face cu o putere dispusă, vorba românului, să se facă frate şi cu dracul, ca să treacă puntea. Nu contează pentru ei că, dincolo de punte, vor trebui să vorbească ungureşte şi să joace, în draci, csardaşul pe care îl cântă pentru ei UDMR-ul.
De peste 20 de ani, un partid etnic maghiar impune românilor lucruri inacceptabile pentru secolul XXI. Asta se datorează aproape tuturor partidelor noastre – fie de stânga, fie de dreapta – care au vrut puterea, în orice condiţii şi cu orice preţ. Noi am fost singurul partid care nu am acceptat şi nu vom accepta niciodată această alianţă împotriva firii.
Când Partidul România Mare a atras atenţia asupra ascensiunii unei formaţiuni etnice, care, pas cu pas, urmăreşte destructurarea statului român, am fost taxaţi drept extremişti. Iată că, acum, “democraţii” maghiari îşi bat joc de sentimentele naţionale ale românilor, încalcă legile ţării, încalcă autonomia universitară, promovează segregaţia în învăţământul românesc şi nu mai are cine să le dea o replică viguroasă, românească şi europeană.
Noi suntem alături, cu mintea şi cu sufletul, de tinerii manifestanţi din Târgu Mureş, care au purtat pancarte pe care au scris: „Nu separării etnice!“, „Respectaţi legea!“, „Nu suntem troc politic!“, „Nu ne vindeţi!“, „Vrem autonomie universitară!“, „Şantajul e ilegal!“ şi „Baba, nu strica treaba!“
Români, de durere nu se moare! O ştiu şi studenţii medicinişti din Târgu Mureş, şi admirabilul lor rector şi, la urma urmei, o ştim noi toţi. Dacă vreţi să însănătoşim ţara şi să redăm, din nou, România românilor, fiţi alături de noi. Măcar o dată-n viaţă! Mâine nu e doar o altă zi. Mâine poate fi prea târziu…
Deşteaptă-te, Române!
Costel AVRAM, preşedintele Filialei Hunedoara a PRM

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Dar tu si seful tau Molot cat mai abuzati de rabdarea hunedorenilor caroara de 8 ani le furati speranta, punand pe primul loc interesele voastre si a cateilor politici cu ajutorul carora conduceti judetul si capusati banul public ?

  • Sa terminati odata cu aceasta limbutie nationalista de joasa speta! Facultatea de medicina in maghiara a existat la Tg Mures inca de la infiintare iar medicii care au absolvit atunci vindeca bolnavii din toata tara, chiar si din Deva (dar nu voi da nume...).
    E pacat ca acest drept constitutional sa fie folosit de extremistii nationalisti, "ai nostri ca brazii..." in scopul castigarii unor voturi la alegerile care se apropie! IAr D Avram sa termine cu politica la genunchiul broastei, singurul nivel pe care intelectul sau il poate atinge.

  • Eu i-as lasa sa studieze si in chineza.Apoi sa profeseze in China.In care tara dein Europa se studiaza altfel decat in limba tarii o meserie pe care vrei sa o exerciti in tara respectiva.Vor trebui pacientii sa invete ungureste?Sau cum va face un medic cu cunostinte in limba maghiara o anamneza unui bolnav care poate nu stie acea limba universala?De ce nu cer facultati in maghiara in Germania sau in Austria?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

2 zile ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

2 zile ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

2 zile ago