Caravana mobilă de vaccinare a ajuns şi la Băiţa

Magdalena Şerban

Campania de vaccinare împotriva Covid-19 a ajuns în acest week-end în comunele Băiţa (s-a administrat prima doză, vaccinul Biontech Pfizer) şi Certeju de Sus (rapelul la 21 de zile), în total fiind imunizate circa 400 de persoane.
Activităţile medicale desfăşurate în cadrul centrelor mobile au fost coordonate de medicii Luca Constantin şi Ştefan Repede, iar organizarea a fost posibilă datorită cadrelor medicale voluntare, dar şi cu sprijinul Instituţiei Prefectului, al primarilor din Băiţa şi Certeju de Sus, al Direcţiei de Sănătate Publică, al Armatei, Jandarmeriei, al Poliţiei Române, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale – Hunedoara.
Prefectul Călin Petru Marian a dat asigurări că în săptămânile următoare, locuitorii zo­nelor rurale din nordul şi centrul judeţului vor fi cei care vor beneficia de vaccinare gratuită. Scopul demersului este revenirea la o viaţă normală, cât mai curând posibil. ,,Continuăm caravanele în ce priveşte vaccinarea po­pu­laţiei care se încadrează în etapa a doua, adică peste 65 de ani şi cu boli cronice. Fiind o iniţiativă a personalului medical condus de dr. Luca de la spitalul din Orăştie, reuşim ca săptămână de săptămână, pas cu pas, să vaccinăm cât mai mulţi oameni. Aceasta este chintesenţa rezolvării problemei pandemiei, în special în zonele în care accesul la centrele fixe din oraşele judeţului e unul greoi. La Băiţa, totul a fost bine pus la punct împreună cu primarul, consilierii locali şi angajaţii pri­măriei. Într-o săptămână a fost pregătit în­tregul flux de vaccinare. (…) Încercăm ca săp­tă­mâna viitoare să ajungem la Şoimuş şi la Vaţa de Jos, aşa că pe lângă ce se vaccinează în cele zece centre fixe, reuşim să acoperim mult mai mult”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara.
Mai trebuie precizat că luând în calcul numărul solicitanţilor înscrişi pe lista de vac­cinare, receptivitatea hunedorenilor este una foarte bună, conştientizarea războiului zilnic pe care îl ducem cu valul pandemic reali­zându-se la scară largă.
„Mulţumesc tuturor celor implicaţi în mate­ria­lizarea campaniei. Îşi pun în slujba comu­nităţii nu doar experienţa profesională de care dispun, ci mai cu seamă îşi dedică tim­pul liber şi mărinimia cu care i-a înzestrat Dum­nezeu. În vremuri ca cele actuale, e im­portant să ne redescoperim ca oameni, să fim uniţi şi să rămânem împreună. Mă bucur că am reuşit ca circa 350 de localnici să fie vaccinaţi.
Căminul cultural din Crăciuneşti a fost gaz­da acţiunii, fiind adaptat nevoilor pe care le implică o astfel de activitate medicală. Vreau să le urez sănătate tuturor şi sper ca acest flagel să dispară dintre noi urgent şi fără a mai produce daune. Fiecare are dreptul să se vaccineze sau să rămână nevaccinat, decizia fiind una strict personală, însă sunt convins că ne dorim, cu toţii, o lume mai sigură şi mai sănătoasă. Doamne ajută să ne revedem cu bine”, a declarat Damian Diniş, primarul comunei Băiţa, acesta organizând impecabil, atât partea de înscrieri, cât şi de pregătire a spaţiului destinat vaccinării.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.