Categories: Comunitate

Caravană mobilă de vaccinare împotriva Covid la Orăştioara de Sus

O echipă de voluntari formată din medici şi asistente de la Spitalul Judeţean Timi­şoara, coordonată de prof.univ. dr. Dorel Săndesc, au mers în comuna Orăştioara de Sus şi i-au vaccinat pe localnici împotriva Covid.
Vaccinarea persoanelor din această zonă a putut fi organizată în primul rând datorită ca­drelor medicale voluntare, dar şi cu sprijinul prefectului judeţului Hunedoara, Călin Marian, al Direcţiei de Sănătate Publică, Casei de Asigurări de Sănătate, Direcţiei Ju­de­ţene de Tineret şi Sport şi al primăriei Orăş­tioa­ra de Sus. Serviciul de Teleco­mu­nicaţii Speciale Hunedoara a asigurat do­tarea tehnică şi conectarea Centrului de vac­cinare la sistemul naţional. Aproape 200 de persoane s-au înscris pentru vaccinare.
„Prof. univ. dr. Dorel Săndesc, vicepre­şe­dinte al Societăţii Române de A.T.I, prorector al Facultăţii de Medicină din Timişoara, ori­ginar din comuna Orăştioara de Sus, spune că acţiunea de voluntariat pentru vaccinarea împotriva Covid-19 înseamnă un act medical important pentru persoanele din zone îndepărtate de centrele de vaccinare din oraşe. Mai mult, consideră coordonatorul ac­ţiunii, Orăştioara de Sus a fost aleasă ca prim proiect pentru judeţul Hunedoara în semn de respect faţă de oamenii printre care şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa.
Prefectul judeţului, Călin Petru Marian, este mulţumit de reuşita acţiunii de vacci­nare şi intenţionează să propună medicilor şi asistentelor din Timişoara să continue această caravană mobilă, în limita timpului avut la dispoziţie, şi în alte zone rurale în­depărtate, din judeţul Hunedoara”, se arată în comuni­catul Prefecturii Hunedoara. (A. Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

19 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

19 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

19 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

19 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

20 de ore ago