Echipa de voluntari, condusă de prof. dr Dorel Săndesc, a vaccinat împotriva Covid şi la Certeju de Sus

Pentru a doua oară în judeţul Hunedoara, o echipă de voluntari formată din 16 stu­denţi şi medici de la Spitalul Judeţean Timi­şoara, coordonată de prof.univ. dr. Dorel Săndesc, a vaccinat săptămîna trecută, îm­potriva Covid, locuitori din comuna Certeju de Sus.
La iniţiativa prefectului judeţului Hune­doa­ra, Călin Marian, şi a profesorului Dorel Săndesc, cu sprijinul cadrelor medicale volun­tare din Timişoara şi al Şcolii Sanitare Postliceale ”Carol Davila”, vaccinarea per­soanelor din această zonă a putut fi orga­ni­zată cu ajutorul primarului comunei Certeju de Sus, Petru Cîmpian, al directorului Direc­ţiei de Sănătate Publică, Sebastian Mezei, al I.S.U. Hunedoara şi al serviciului de Te­le­comunicaţii Speciale – Hunedoara care a asigurat dotarea I.T. şi conectarea centrului de vaccinare la sistemul naţional.
Au fost vaccinate aproape 200 persoane cu vârsta peste 65 de ani, cu afecţiuni cronice, imobilizate sau nedeplasabile, aflate la domiciliu împreună cu membrii de familie care locuiesc în aceeaşi gospodărie.
Locuitorii comunei spun că i-a ajutat foarte mult faptul că s-au vaccinat fără a fi nevoie să se deplaseze în centrele deschise în oraşe.
Prof. dr. Dorel Săndesc, vicepreşedinte al Societăţii Române de A.T.I, prorector al Facul­tăţii de Medicină din Timişoara, origi­nar din comuna hunedoreană Orăştioara de Sus, spune că pentru el şi colegii săi, fiecare vaccin administrat împotriva Covid-19 înseamnă apropierea cu paşi repezi de sfârşitul pandemiei.
Prefectul judeţului, Călin Marian, con­si­deră că dorinţa de a se vaccina a locui­to­rilor, atât din zonele rurale, cât şi din cele ur­bane, ne dă speranţa că în câteva luni vom putea reveni la o viaţă normală. Tre­buie să fie respectate în continuare nor­me­le de protecţie sanitară. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.