Categories: ActualitateFlash

Când îşi va lansa Berbeceanu cartea?

Natalia Bumbac

Comisarul şef Traian Berbeceanu (foto) a anunţat când va lansa cartea pe care a scris-o şi care se intitulează ”Radiografia unei mârşăvii judiciare”. Asta, după ce a postat câteva fragmente din viitorul volum pe contul său de Facebook, suscitând interesul fanilor.

Berbeceanu a mai arătat că volumul va fi o redare fidelă a activităţilor poliţiştilor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba-Iulia, pe care a condus-o, ”o carte cu adevăruri nespuse”, ”o poveste judiciară în care dreptatea triumfă în faţa maşinaţiunilor abjecte”. Poliţistul aşteaptă finalizarea procesului în care este judecat pentru acuzaţiile aduse de procurorii de la Alba, după care va lansa volumul. În fond, Traian Berbeceanu a fost găsit nevinovat de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a fost achitat, procesul urmând să se judece în apel la aceeaşi instanţă, de un complet superior. Deocamdată, nu a fost stabilit un prim termen pentru judecarea apelului.
”Din respect pentru cei care au crezut în mine, în nevinovăţia mea, cu preţuire pentru toţi cei care mi-au fost alături, din dorinţa ca adevărul complet şi necosmetizat să ajungă la domniile voastre, s-a născut ideea cărţii”, a scris Berbeceanu pe Facebook. Acesta a mai menţionat că a fost inspirat să scrie cartea de un coleg de-al său, poliţistul Marian Godină, care la rândul lui a publicat un volum desprea activitatea sa ca om al legii.
”«Radiografia unei mârşăvii judiciare» nu se vrea a fi o carte poliţistă, ci una cu poliţişti şi despre poliţişti, una cu personaje şi întâmplări reale, fără nici un gram de ficţiune. O carte despre acţiuni poliţieneşti de mare amploare, în care camaraderia înfrânge trădarea, profesionalismul zguduie incompetenţa, o poveste judiciară în care dreptatea triumfă în faţa maşinaţiunilor abjecte. O carte cu adevăruri nespuse despre simbioza vinovată a unor procurori, ofiţeri de informaţii şi poliţişti cu interlopi, traficanţi, hoţi şi evazionişti. O carte cu de toate! Lucrarea se doreşte a vă relata povestea necosmetizată a noastră, a poliţiştilor de la BCCO Alba-Iulia. Este şi povestea mea… Am ales ca publicarea cărţii să aibă loc după finalizarea definitivă a procesului aflat în fază de apel pe rolul ÎCCJ, considerând că acesta este un gest de normalitate. În curând, la dispoziţia dumneavoastră!”, precizează poliţistul pe pagina de socializare.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

7 ore ago