Categories: Sport

Campionatul Balcanic de Atletism. Florentina Marincu Iuşco, medalie de argint la triplusalt

La finalul săptămânii trecute, pe Arena Tran­silvania din Cluj Napoca, s-a desfăşurat Campionatul Balcanic de Atletism pentru seniori în aer liber, ediţia a 73-a.Competiţia a reunit la start circa 300 de sportivi care au reprezentat 12 ţări.
România a fost prezentă cu o delegaţie formată din 64 de sportivi, iar sâmbătă, 19 sep­tembrie, în prima zi de concurs, atleţii noştri au cucerit 13 medalii: 3 de aur, 6 de argint şi 4 de bronz.

În prima zi de concurs, multipla campioană naţională, medaliată şi anul trecut la com­petiţia balcanică, atleta Florentina Marincu-Iuşco, legitimată la LPS Cetate Deva, pregă­tită de prof. Nicolae Alexe, a reuşit o clasare pe podiumul de premiere la ediţia din acest an, în finala probei de triplusalt. Deveanca s-a situat pe locul secund şi a cucerit medalia de argint cu o săritură care a măsurat 13,50 m. Câştigătoarea medaliei de aur a fost bul­gă­roaica Gabriela Petrova (14.19 m) iar locul al treilea a fost ocupat de Tugba Aydin (Turcia) cu 13.44m.
Medaliile de aur ale României, în prima zi au fost cucerite de către Rareş Toader (arun­carea greutăţii) , Claudia Bobocea ( 800 m) şi ştafeta feminină de 4 x 100 m, alcătuită din Ana Maria Roşianu, Iulia Banaga, Marina Baboi, Anamaria Nesteriuc.
Duminică seara s-au derulat întrecerile din cea de a doua zi a acestui Campionat Balcanic, în care atleţii din Deva Florentina Marincu-Iuşco a evoluat în finala probei de săritura în lungime, iar Răzvan Andrei Deliu a fost prezent în finala de la săritura cu prăjina. Vom reveni cu alte amănunte în numărul de mâine al cotidianului nostru.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

13 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

13 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

13 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

13 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

13 ore ago