Categories: Comunitate

Calculatoare şi conexiune la Internet pentru elevii din Lelese

Magdalena Şerban

Deşi administraţiile publice locale au devenit un soi de moaşă comunală, fiindu-le puse în spinare sarcini ce ar trebui rezolvate de la centru, totuşi, elevii nu sunt lăsaţi de izbelişte. De exemplu, şcoala va începe fără emoţii la Lelese, aici nefiind nici o problemă cu respectarea normelor sanitare şi de distanţare impuse de autorităţi.
„Avem funcţională doar o şcoală primară în localitatea principală, elevii de generală şi liceu făcând naveta la Hunedoara şi Deva, sau pe unde au ales să urmeze cursurile. Deţinem un microbuz cu care aceştia sunt transportaţi luni dimineaţa şi sunt luaţi înapoi joi şi vineri. Stau la internat, pe la rude sau în gazdă. Legat de prichindeii din clasele I-IV, ei sunt puţini la număr, şi anume şapte, şi nu au nevoie de transport pentru că locuiesc în Lelese şi ajung pe jos la şcoală. Ne-am pregătit pen­tru noul an de studiu achiziţionând protecţii din plexiglas (sepa­ra­toare), iar din sponso­ri­zări am făcut rost de calculatoare pe care le-am dat elevilor să şi le ducă acasă. Nu doar că vor fi pregătiţi în cazul în care se va ajunge la vreo formulă de învăţare exclusiv online, ci pot să mai lucreze pe ele. Cinci abonamente pentru Internet
le-am con­tractat de la Vodafone şi alte cinci vor fi făcute pentru conexiune prin satelit. Acolo unde nu este semnal la telefonia mobilă, nu există nici soluţii de rezervă. De asta sunt aşa scumpe echipamentele şi le rezolvăm pe cum putem, însă trebuie să facem paşi şi în direcţia noii tehnologii care câştigă teren în fiecare zi. Am mai cerut oferte pentru tablete electronice, dorind să achiziţionăm tot pentru şcolari. Iar pentru că mai e puţin până să sune clopoţelul, le urez tuturor mult succes, reuşite, cadrelor didac­tice putere de muncă şi putere de învăţare elevilor”, a afirmat Ciprian Achim (foto), pri­marul co­munei Lelese.
Acesta a mai spus că unitatea şcolară a fost conectată la Internet prin fibră optică, pentru a se asigura toate condiţiile de des­făşurare a unei bune activităţi adminis­tr­a­tive şi didactice.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

21 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

21 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

21 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

21 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

21 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

21 de ore ago