Primarul din Lelese vrea să-şi promoveze comuna

  Magdalena Şerban

Lelese nu mai e demult o comună mică. Aici, de sărbători, în vacanţele elevilor şi, mai nou, în orice anotimp, chiar fără vreo ocazie specială, vine multă lume în vizită. Aşa că primarul Ciprian Achim (foto) s-a pus pe promovat valorile locale. Pe bani europeni.

Pentru început, 400 de exemplare
„Am depus, de curând, pe GAL, un proiect pentru promovarea comunei din punct de vedere turistic. Sunt mulţi oameni care vin în Lelese, călătorind fie cu maşini de teren, biciclete, motociclete sau la pas, şi nu au de unde să-şi ia o hartă sau orice pliant de informare. Ca atare, am plănuit retipărirea unei cărţi foarte dorite, «Pădurenii Hunedoarei», scrisă de etnologul şi cercetătorul Rusalin Işfănoni. Cu banii din proiect (11.000 de euro) vom tipări 400 de exemplare, dar poate găsim o soluţie să tipărim şi altele, suplimentar, pentru a le pune în vânzare, fiind o carte foarte căutată. De asemenea, vom promova hărţi cu itinerare din zonă, gospodării care au de arătat costume populare, două puncte de belvedere etc, spune primarul din Lelese.

În curs de modernizare
Totodată, nedeile de altădată se ţin cu sfinţenie aici, aşa că principalul edificiu cultural, căminul din satul-centru, era necesar să fie reabilitat, podelele nemairezistând la atâta joc. „Tot pe GAL, dar în cadrul altui proiect, avem câştigată modernizarea căminului cultural din Lelese, investiţie încadrată la valoarea de 45.000 de euro, şi sperăm ca prin vară să finalizăm lucrările, aşa încât să-i facem inaugurarea şi să lansăm şi cartea. Am semnat contractul de finanţare în septembrie 2013, dar nu ne-am apucat de lucru, pentru că vremea e imprevizibilă, aşteptăm primăvara, care-i aproape”, declară Ciprian Achim.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

5 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

5 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

5 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

5 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

5 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

5 ore ago