Categories: ActualitateFlash

Bunurile sechestrate de Fisc, greu de vândut

Cristina Ghenea

Hunedorenii nu se prea înghesuie să cumpere bunurile confiscate şi sechestrate şi scoase apoi la vânzare de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Hunedoara. În magazinul cu produse executate silit, de la Orăştie, doar alimentele, încălţămintea şi hainele au căutare.

Marfa confiscată, vândută prin magazin

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGFP Hunedoara, Liviu Beldean, la nivelul judeţului nostru, s-au confiscat anul trecut bunuri în valoare de 189.724 de lei. Confecţiile, articolele vestimentare şi diverse bunuri perisabile sunt doar o parte din aceste produse confiscate de Fisc şi scoase la vânzare. De-a lungul anului trecut, ele au ajuns pe rafturile magazinului din Orăştie, unde şi-au găsit cumpărători.

Maşini şi spaţii comerciale sub sechestru

Pe lângă aceste mii de bunuri confiscate, Fiscul a mai pus sechestru în 2011 şi pe sute de autovehicule, electronice şi spaţii comerciale. Mai precis, este vorba despre 409 bunuri mobile – autoutilitare, tractoare, maşini, laptopuri şi maşini de feliat pâine sau de tocat carne – în valoare totală de 52.788.093 lei, din care, însă s-au vândut doar 52 de produse, cu aproximativ şase milioane de lei. De asemenea, tot în 2011, Fiscul hunedorean a scos la vânzare 326 de bunuri imobile, aflate sub sechestru, în valoare de peste 90 de milioane de lei. S-a reuşit doar valorificarea a 47 de asemenea bunuri, pentru care s-au încasat în total aproape 10 milioane de lei. „De exemplu, s-a vândut un spaţiu comercial în Petroşani, cu 649.598 de lei, un alt asemenea spaţiu din Călan, în care funcţionează un restaurant, la preţul de 96.352 de lei şi un magazin, tot din Călan, cu aproximativ 43.000 de lei“, a declarat reprezentantul DGFP Hunedoara.

Terenuri şi locuinţe „moştenite” de stat

În schimb, tot anul trecut, în proprietatea DGFP Hunedoara, au intrat o altă categorie de bunuri imobile, în valoare totală de 107.849 de lei. „Este vorba despre bunuri care intră în proprietatea Statului prin succesiune vacantă, adică după ce moare o persoană care nu are succesori legali, care să îi moştenească averea. După ce preţul acestor terenuri şi imobile „moştenite” de stat este stabilit de o comisie din cadrul instituţiei noastre, organizăm licitaţii publice prin  care le scoatem la vânzare. Anul trecut, de pildă, n-am reuşit să vindem nici un imobil din această categorie”, a precizat Liviu Beldean, purtătorul de cuvânt al DGFP Hunedoara.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • De ce nu au deschis un magazin in Deva, unde sunt mult mai multi cumparatori si vine mnult mai multa lume decat in Orastie? Nici macar nu am stiut ca exista un magazin cu obiecte confiscate.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

4 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

4 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

4 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

4 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

4 ore ago