Categories: ActualitateFlash

BREAKING NEWS – Premierul Ponta a anunțat demisia sa și a Guvernului!

Premierul Victor Ponta a anunțat, în această dimineată, de miercuri, la Palatul Victoria, că își depune mandatul de la conducerea Guvernului.

Speră ca gestul său să satisfacă așteptările protestatarilor  

„Am obligația să constat supărarea legitimă care există în cazul societății și dorința, din nou legitimă, de a avea responsabilități mai mari decât ale patronilor de la firma respectivă (clubul Colectiv — n.r.). Oamenii simt nevoia de mai mult și ar fi mare greșeală din partea mea să ignor acest lucru. Nu vreau și nu cred că este corect să las această responsabilitate nici pe seama celor care au fost în teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, miniștrilor. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte importantă din societate îl așteaptă și, evident, începând cu ziua de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru, implicit și al Guvenului”, a declarat premierul. Ponta și-a exprimat speranța ca gestul său de a-și depune mandatul să satisfacă așteptările celor care au protestat în aceste zile în stradă.

„Sper ca depunerea mandatului meu și al Guvernului să satisfacă așteptările celor care au protestat și să revenim cât mai rapid la rațiune și la soluții raționale pentru ceea ce e de făcut în România. Am obținut, cu greu, în ultimii ani rezultate economice, sociale remarcabile și, dacă avem o perioadă lungă de instabilitate, de tulburări sociale și politice, putem să pierdem tot și să ne întoarcem la momentul 2012”, a afirmat premierul. El a adăugat că într-un climat de instabilitate este imposibil să promovezi proiecte pozitive. „Eu mă pricep doar la proiecte pozitive. Cei care cred că doar cu ură și fiind contra pot să conducă o țară, se va constata cum s-a constatat și în 2012 că nu e așa”, a spus premierul.

“Niciodată nu mă bat cu oamenii”

Ponta a susținut că, de-a lungul anilor, ca politician a dovedit că rezistă la orice bătălie cu adversarii. „Niciodată, însă, nu mă bat cu oamenii. Și cred că ar fi o mare greșeală și cred că am avea toți de suferit”, a spus prim-ministrul demisionar. El a adăugat că supărarea și suferința oamenilor nu trebuie să degenereze „în jocuri politice, jocuri de putere, cu efecte negative imposibil de anticipat”.

„Și cred că agresivitatea, intoleranța și violența, chiar verbală, reprezintă un cost pe care nu trebuie să ni-l asumăm dacă vrem să trăim într-o țară care se îmbunătățește în fiecare zi”, a punctat Ponta. Premierul a mulțumit celor care au votat și au susținut guvernarea Ponta în acești ani. „Vreau să mulțumesc celor care au votat acest Guvern, liderilor coaliției de guvernare și parlamentarilor care au fost alături de Guvern de fiecare dată cu loialitate. Și sunt, de asemenea, convins că forțele politice și parlamentarii care ne-au sprijinit au de ce să se mândrească cu rezultatele economice și sociale ale Guvernului”, a spus Ponta. Potrivit acestuia, „aceia care speculează în sens politic suferința oamenilor, mai devreme sau mai târziu, vor plăti un preț foarte scump”. „Și îmi e teamă că o să am dreptate”, a completat Ponta.

“Principalii vinovați ai tragediei de la Colectiv sunt lăcomia și iresponsabilitatea”

Premierul demisionar Victor Ponta a declarat miercuri că justiția va stabili răspunderea juridică în cazul tragediei de la clubul Colectiv, el considerând că principalii vinovați în acest caz sunt „lăcomia și iresponsabilitatea”.

„Răspunderea juridică va fi stabilită de către justiție și am văzut că a început acest lucru. Sper doar să nu fie vorba de răzbunare, ci doar de responsabilitate juridică. Și, să nu ne păcălim, principalii vinovați sunt lăcomia și iresponsabilitatea. Dacă pedepsim pe altcineva, și nu lăcomia și iresponsabilitatea, vom repeta aceste tragedii”, a susținut premierul la Palatul Victoria.

“Ne îndeplinim atribuțiile până la instalarea noului guvern”

Premierul demisionar Victor Ponta a anunțat că actualul Cabinet își va îndeplini atribuțiile până la formarea noului guvern. „Până la momentul formării unui nou guvern, în urma discuțiilor între președinte și partidele parlamentare, ne îndeplinim atribuțiile de fiecare zi și imediat ce noul guvern va fi instalat, putem să predăm o situație economică și socială mult mai bună decât cea pe care am preluat-o. Procedurile politice urmează în cursul zilei”, a spus Ponta, la Palatul Victoria, într-o declarație de presă, în care a anunțat că își depune mandatul.

Ponta a precizat că la ora 16,00 va avea loc o ședință specială a Guvernului, în care le va mulțumi miniștrilor cu care a lucrat și pentru a pregăti perioada de tranziție către viitorul Cabinet.

Dragnea: Nu se mai poate face politică rupți de societate

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că premierul Victor Ponta își depune mandatul iar la ora 13,00 va avea loc o ședință a Coaliției pentru a se stabili calea de urmat.

„Am avut astăzi de dimineață o discuție cu Victor Ponta, am discutat despre situația actuală, despre ce s-a întâmplat în zilele trecute și ce s-a întâmplat aseară. Noi ne-am asumat împreună niște principii la Congres, am stabilit atunci că producem o ruptură totală de trecut, care înseamnă și o ruptură totală de vechiul model de a face politică. Am stabilit că facem o politică pentru oameni și a face politică pentru oameni înseamnă că nu trebuie să fii surd sau orb atunci când oamenii își strigă nemulțumirea în stradă. Am înțeles că unii parteneri de-ai noștri nu doresc să își asume nici o responsabilitate și nu înțeleg că nu se mai poate face politică rupți de societate sau de ce cer oamenii. Dacă ei nu-și asumă, prim-ministrul a hotărât să își depună mandatul, pentru că nu se mai poate continua așa. O să avem o întâlnire în coaliție la ora 13,00 cu prim-ministrul să stabilim împreună care este calea de urmat”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului. (Agerpres)

 

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Visează cu ochii des­chiși la vremurile în care trăia bine din po­litică, ba chiar era…

7 ore ago

Bulina neagră

Adrian C., din municipiul Petroșani, arestat preventiv Pentru că a violat o tânără de 24…

7 ore ago

Bulina albă

Alexandru Kelemen, directorul executiv Asociației de Dezvoltare Teritorială Integrată Valea Jiului Pentru inițierea unor proiecte…

7 ore ago

Eroii printre noi

Plutonierul adjutant-șef Mircea Cofaru, plutonierii-adjutanți Bogdan Liteanu, Ioan Boca, George Mladin, Ovidiu Onu, Petre Pavel,…

8 ore ago

S-a stins din viață viceprimarul municipiului Hunedoara

La doar 47 de ani, viceprimarul munici­piu­lui Hunedoara, Cătălin Olar (foto) a plecat dintre noi.…

8 ore ago

Arsenal de arme descoperit de polițiști la Bătrâna

Un bărbat este cercetat de polițiști pen­tru nerespectarea regimului ar­me­lor și munițiilor și contrabandă califi­cată.…

8 ore ago