Ce cred liderii politici locali despre demisia Guvernului Ponta

Natalia Bumbac
Maximilian Gânju

Demisia Guvernului Ponta, în urma manifestaţiilor din Capitală şi mai multe oraşe importante ale ţării, este văzută ca un act normal atât de liderii politici locali ai partidelor aflate la guvernare, cât şi unii dintre cei de la formaţiunile din opoziţie.

„A ascultat vocea oamenilor”
„Consider că demisia premierului Victor Ponta este un gest de onoare, prin care şi-a asumat responsabilităţile altora, pentru ceea ce s-a întâmplat în Bucureşti în acel club. A dat dovadă că este un om politic adevărat şi că îi pasă mai mult de oameni, decât de funcţie. Modul în care a acţionat Guvernul la această tragedie a fost exemplar. Spitalele au avut la dispoziţie tot necesarul, medicii s-au organizat extraordinar. Nu putem să-i imputăm nimic. Prin decizia sa de a demisiona, Victor Ponta a arătat că ascultă vocea oamenilor. A fost cel mai bun premier al României de după ‘89. Cariera sa în politică nu se va încheia aici”, a afirmat deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara. Întrebat dacă este adeptul alegerilor anticipate, acesta a declarat că: „nu este momentul oportun pentru un astfel de demers. Campania electorală şi o perioadă prelungită de interimat ar duce ţara în haos. România trebuie guvernată, vine iarna, timp în care apar numeroase probleme.”

„A fost o decizie înţeleaptă”
Preşedintele UNPR Hunedoara, senatorul Haralambie Vochiţoiu, susţine că  demisia premierului Ponta „a fost o decizie înţeleaptă şi acesta a  demonstrat până în ultimul moment de criză că este un bărbat politic, un bărbat de stat şi nu a pus interesele personale şi de grup mai presus de interesele societăţii civile. UNPR îşi reafirmă determinarea de a susţine împreună cu coaliţia, orice soluţie politică care asigură stabilitate României. UNPR este un partid unit şi va participa la efortul pe care întreaga clasă politică trebuie să-l facă astăzi pentru a răspunde aşteptărilor societăţii”, a mai declarat liderul hunedorean al UNPR.

„Rămânem în coaliţie”
Decizia premierului Victor Ponta de a-şi depune mandatul este caracterizată drept un gest onorant şi de către copreşedintele ALDE Hunedoara, Marius Sanfirişca şi normală într-o democraţie adevărată. „Asta înseamnă democraţie, să alegi şi să fii ales. Este o decizie de onoare, pe care doar o persoană care are o astfel de calitate o poate lua. Noi rămânem în coaliţie cu partidele cu care am fost până acum. Alte decizii importante pe care le vom lua în partid vor fi discutate cu conducerea centrală”, a arătat liderul ALDE Hunedoara.

„E nevoie de alegeri anticipate”
Gestul premierului Victor Ponta nu-i satisface în totalitate pe liberali, care susţin că este prea târziu. Pe lângă asta, deputatul hunedorean Bogdan Ţîmpău susţine că întreaga clasă politică ar trebui să treacă prin mâna electoratului, fiind lipsită de legitimitate. „Demisia lui Victor Ponta este un act întârziat, Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut de două ori acest lucru. Consider că în acest fel se intră în normalitate. Există totuşi o criză de legitimitate a actualei clase politice. Din acest motiv PNL cere de un an de zile alegeri anticipate. Semnale de nemulţumire din partea oamenilor au existat şi până acum, dar Ponta nu le-a auzit. Populaţia a adunat multe resentimente faţă de PSD, Ponta şi Oprea”, a declarat deputatul Bogdan Ţîmpău, copreşedinte al PNL Hunedoara.

„Cred că este o demisie a umilinţei”
De cealaltă parte, Mihaela Brate, liderul Mişcării Populare Hunedoara, consideră că demisia lui Ponta nu poate fi interpretată ca una de onoare. „Nu vreau să vorbim politic, s-a întâmplat o tragedie. Am fost aseară ca simplu cetăţean printre cei care şi-au urlat durerea în stradă, în Bucureşti. Nu ştiu dacă ar trebui să o luăm ca o demisie de onoare, cred că este o demisie a umilinţei. Nu văd demnitate în ceea ce a făcut Guvernul Ponta, trebuia să demisioneze imediat, nu trebuia să se ajungă la aşa ceva. Avem nevoie de un premier curat, avem nevoie să dăm un exemplu Europei. (…) Eram aseară printre ei şi îi ascultam pe tinerii care ne întrebau, pe ăştia care mai avem ceva păr cărunt, dacă ştim câţi erau pe stradă la Revoluţie. Vroiau să ştie cam de câţi este nevoie să se schimbe ceva, nu vroiau sânge”, a declarat liderul MP Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • HUOOOOOOO
    Inca o data nu ati inteles NIMIC.
    DEMISIA lui Ponta a fost.
    Asteptam DEMISIA VOASTRA. Nu intelegeti ?
    Vrem alt parlament, vrem alti parlamentari, vrem alt fel de politica.
    Vrem coloana vertebrala nu coloan-oficiala.
    Nu sunteti mai breji ca Ponta, cu nimic.
    Va stim pe toti, aceeasi Marie ...
    La munca, haimanalelor.
    Iar celor care vor schimbare, Lavot.

  • ASTEPTAM ACUM SI DEMISIA PRESEDINTELUI IOHANIS , CEA MAI BUNA SOLUTIE A TIMPULUI , PENTRU CA NU NE REPREZINTA INTERESELE NOASTRE CI A ALTOR CONJUNCTURI .

  • Nu mai vrem parlament. Nu mai vrem presedinte. Vrem, asa cum spune @serafin, sa ne conduca un nou PSD.

  • Stimate domnule Serafim , unii dintre noi , cei care l-am votat pe Iohanis, nu suntem de acord sa ne conduca strada. Adica nu ne renegam votul, si nu vrem sa ramanem realisti si calmi. Dupa plecarea lui Adam din rai, politica a fost cea mai veche meserie din lume. Indiferent daca ma credeti sau nu, in locul unui politician intotdeauna va veni alt politician. Va cred ca sunteti putin frustrat, dar ca-n orice meserie, nici in politica oamenii nu se formeaza peste noapte.
    Invit tinerii sa fie fermi, dar sa fie totodata calmi si intelepti, sa incerce sa mai si citeasca o carte (intreaga).
    Facebookul e bun, dar la fel e si periculor.
    Culura facebook, cultura colectiv, da exista, dar vom vedea daca si pot face efectiv ceva sau doar galagie. E usor sa darami, sa schimbi, sa distrugi, noi romanii suntem specialisti, dar mult mai greu e sa construiesti. Foarte curand vin sarbatorile, pe masa nu vom manca nici pancarde nici sloganuri.
    Islamul invadeaza Europa,rusii se reanarmeaza accelerat, iar noi ??!
    Chiar nu stiu daca noi chiar stim ce vrem sa facem.
    Dupa cate am vazut suntem artisti si vrem sa scriem catrene in piata si poezii cu titlul ""nu stiu"" pe la portile Cotrocenilor.
    Da, vrem schimbare, am mai vrut-o de multe ori, dar cum zicea ieri un biet batran in Spitalul din Deva, ""copii astia nu au invatat nimic din ce s-a intamplat in 1989"".

  • Foarte corect domnule Hategan. Ma bucura modul Domniei Voastre de abordare a dialogului. Oamenii pot discuta, si trebuie sa o faca, academic chiar daca au opinii diferite. Este foarte corect ce spuneti: nu trebuie sa ne conduca strada. Ceea ce nu inseamna ca nu trebuie sa se tina cont de diversele opinii din societate. De ce demisia presedintelui Iohannis ? Zice un internaut ca nu reprezinta interesele noastre. Care noastre ? Reprezinta interesele altora. Care altora ? Klaus Iohannis s-a exprimat public pentru securitatea deplina a tarii noastre in cadrul NATO. Se poate altfel ? Eu spun, si nu sunt singurul care o spune, explicit ca nu se poate. Locul Romaniei este in Uniunea Europeana. Deci, Klaus Iohannis este un roman responsabil care promoveaza explicit interesele tarii noastre. Toate acuzele care i se aduc la modul concret/abstract sunt vechi metehne promovate in perioada 1945-1989.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

14 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

14 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

14 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

14 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

14 ore ago